Editorial
1 miliard de euro Cifra care contează!
Vineri, 03 Aprilie 2015

1 miliard de euro este valoarea cumulată a daunelor plătite de asigurătorii români anul trecut. Referindu-ne la anul 2014, aceasta ar trebui să fie prima cifră la care să ne referim. De ce?
Dacă dorim să accesăm oricare dintre site-urile companiilor românești de asigurări, timp de câteva secunde singura informație disponibilă este numărul de reclamații formulate de clienți.
Un ordin CSA de acum 3 ani obligă companiile să procedeze așa. Iată cum, într-un domeniu bazat pe încredere prima informație/cifră pe care un novice în asigurări o află despre companie este una care pune pe gânduri.
Desigur, gândurile noastre despre problemele cronice ale pieței locale care au condus la peste 12.000 de petiții adresate ASF în anul 2014 nu sunt deloc unele liniștite.
Da, piața are probleme cronice care ar fi bine sa nu fie ascunse sub preș, dar nici împinse emblematic în față.
Și în acest an vedeta capricioasă a pieței locale este RCA. Vedetă pentru că cei peste 600 milioane euro cât valorează piața RCA reprezintă mai bine de o treime din domeniul asigurărilor. Capricioasă pentru că aduce cele mai multe daune și pentru că mai bine de 70% dintre petițiile formulate de asigurați anul trecut sunt asociate polițelor obligatorii RCA.
Dar, printre probleme cronice ale sistemului și petiții să reținem, totuși, o cifră: 1 miliard de euro.
Atât au plătit asigurătorii anul trecut. Cu banii plătiți de “asigurătorii care nu plătesc daune” s-ar fi putut construi 200 km de autostradă, în România. Un motiv în plus să nu neglijăm niciodată rolul social al asigurărilor.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (1 miliard de euro Cifra care contează!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!