eStyle
10 aplicatii pentru calatorii
Autor:Adina TUDOR
Vineri, 04 Iulie 2014

Dincolo de peisaje extraordinare, o călătorie reuşită înseamnă şi planificare. Iar aplicaţiile pentru smartphone-uri asigură, într-un mod simplu şi rapid, accesul la informaţiile de care poate avea nevoie un turist.

Booking.com

Cazarea reprezintă unul din primele lucruri la care te gândeşti de îndată ce ţi-ai ales destinaţia de vacanţă – un loc uşor accesibil, convenabil, despre care ţi-ai dori să ştii că este exact ceea ce cauţi. Aplicaţia pentru Android şi iOS, dezvoltată de cei de la cunoscutul site Booking.com, îţi oferă posibilitatea de a face rezervări direct de pe telefon în peste 500.000 de hoteluri din peste 200 de ţări. Utilizatorii au la dispoziţie criterii de selecţie precum cel mai bun preţ, cele mai bune scoruri ale review-urilor realizate de utilizatori, distanţa faţă de locaţia curentă sau facilităţile dorite.
Alternative: Hostelworld, iCampsites

Kayak

După rezervarea unei camere la hotel, următorul pas pe lista de vacanţă este planificarea drumului. Aplicaţia Kayak, un adevărat „motor de căutare” pentru turişti, îţi permite să cauţi cele mai avantajoase zboruri către diverse destinaţii, precum şi cele mai bune preţuri la care poţi închiria maşini şi face rezervări la hotel. Kayak este, de fapt, extrem de utilă pentru planificarea întregii călătorii, singurul dezavantaj al acesteia fiind că nu permite, decât ocazional, realizarea de rezervări direct.
Alternative: Orbitz Flights, Hotels, Cars

TripIt

Dacă îţi e greu să ţii pasul cu toate rezervările, orele de zbor şi celelalte detalii de călătorie, încearcă TripIt. Aplicaţia, disponibilă pentru Android şi iPhone, se conectează la contul de e-mail pentru a compila automat toate informaţiile de călătorie, de la confirmările pentru camera de hotel până la rezervările de restaurant. Pe scurt, TripIt este un organizator eficient care îţi poate aduna toate detaliile călătoriei într-un singur loc.

Packing Pro

Să împachetezi toate lucrurile de care ai nevoie în bagaje cât mai mici şi să nu uiţi nimic acasă poate fi o provocare, mai ales dacă trebuie să împachetezi pentru mai multe persoane. Dacă introduci destinaţia şi durata călătoriei, Packing Pro îşi face o listă de lucruri de care ai putea avea nevoie, împărţită pe categorii (documente esenţiale, haine, gadget-uri), cu liste adiţionale pentru ceilalţi membri ai familiei. Evident, îţi poţi personaliza lista în funcţie de toate necesităţile tale. Şi, la nevoie, poţi seta câteva alerte cu ce trebuie să nu uiţi înainte de plecare.

Gogobot

Ai plecat în grabă în vacanţă şi n-ai apucat să îţi faci planuri sau să cercetezi mai mult destinaţia? Ţi-ar prinde bine un ghid de călătorie digital, precum Gogobot Travel Guide. Bazându-se pe recomandările utilizatorilor, aplicaţia oferă sugestii privind activităţi, restaurante şi localuri sau chiar hoteluri. Utilizatorii primesc recomandări în funcţie de locaţia unde se află şi preferinţele selectate.
Alternative: Tripomatic, TripAdvisor Offline City Guides

XE Currency


Ai nevoie de un convertor rapid de monedă din dolari în leva sau din rupii în lire? XE Currency promite să fie un ajutor de nădejde în calcularea preţurilor şi actualizarea constantă a ratelor de schimb. Mai mult, aplicaţia stochează ultimele rate înregistrate şi poate funcţiona şi offline, în lipsa accesului la Internet. Utilizatorii pot monitoriza până la 10 rate de schimb în acelaşi timp şi pot seta frecvenţa update-urilor.
Alternative: Currency Converter

Talking Translator Pro

Destinaţii exotice, limbi străine complet necunoscute... câteodată limba engleză nu îţi este de niciun ajutor când vrei să comunici cu localnicii. Ca să nu te „pierzi în traduceri” sau să gesticulezi neajutorat încercând să cumperi o cafea şi primind o supă, poţi apela la o aplicaţie de traducere, precum Talking Translator Pro pentru Android. O alternativă este şi Word Lens Translator (Android şi iOS), aplicaţie care traduce semne, afişe, meniuri şi alte texte scrise folosind camera telefonului.

Touchnote

Cei care se gândesc cu nostalgie la cărţile poştale cumpărate în grabă şi trimise din tabără au un motiv de bucurie: aplicaţia Touchnote, sau, cu alte cuvinte, un serviciu de creat cărţi poştale direct de pe telefonul mobil. După ce îţi creezi cartea poştală, cu textul şi fotografia selectate de tine, compania din spatele aplicaţiei o printează şi o expediază, contra cost, persoanelor indicate. Timpul de expediere este de 1 până la 5 zile în SUA, Europa, Australia şi Marea Britanie, respectiv de până la 3 săptămâni în alte zone.

Travel Journal

Vrei să arăţi mătuşilor, unchilor şi verişorilor pe unde ai călătorit şi ce locuri ai văzut în vacanţă, dar nu îţi doreşti să iei cu tine albumul de fotografii şi cele o mie de suveniruri? Încearcă Travel Journal, un jurnal digital în care poţi aduna poze, notiţie şi videoclip-uri, ba chiar şi hărţi cu itinerariile parcurse, înregistrate prin intermediul GPS-ului.

JetLag Genie

Fusurile orare pot fi o bătaie de cap pentru cei care călătoresc pe distanţe mari, iar adaptarea la orele locale poate dura, uneori, câteva zile bune. Aplicaţia JetLag Genie nu promite leacuri miraculoase pentru cei care suferă efectele decalajului de fus orar, ci porneşte de la o premisă simplă: dacă îţi modifici gradual programul de somn cu suficient timp înainte, poţi face faţă mai uşor schimbărilor. Utilizatorii pot introduce data plecării, destinaţia şi programul de somn obişnuit, iar JetLag Genie va stabili un orar personalizat, cu notificări şi recomandări zilnice.
Alternative: Perfect World Clock – un simplu ceas care calculează ora locală în sute de oraşe de peste glob.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (10 aplicatii pentru calatorii ).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!