Editorial
2014: un an… paradoxal! Cum va fi 2015?
Vineri, 05 Decembrie 2014

Tocmai se încheie un an tumultuos marcat de demisii la vârful supravegherii, urmăriri penale, reţineri, un nou ASF o dată la 3 luni... şi, recent, chiar proteste de stradă având ca subiect asigurările.
În 2014 pare că cifrele nu au contat aşa mult în peisajul pieţei. Ştirile cu rezultate financiare, devenite deja rutină la finele fiecărui trimestru, au fost eclipsate, pe tot parcursul anului, de subiecte mult mai spectaculoase legate de domeniu!
Paradoxal, pare că analizele de piaţă şi-au pierdut din popularitate. Chiar şi aşa, în planul doi, cifrele pieţei protestează de mult!
De prea multă vreme ne uităm la cifre şi ne întrebăm: oare cum e posibil?
De prea multă vreme acest domeniu este prins între vocea asiguraţilor care îşi doresc asigurări ieftine, despăgubiri rapide şi de valoare cât mai mare.
De prea multă vreme asigurătorii sunt prinşi – intenţionat sau conjunctural – între lupta preţurilor mici, daunele în creştere şi insatisfacţia asiguraţilor!
Mirajul de moment al cotelor de piaţă şi goana dupa cash au condus, de fapt, la servicii de slabă calitate... Paradoxul e, şi aici, că “ne dorim” menţinerea preţurilor mici dar şi servicii de calitate!
2014 se va încheia sub semnul acestei situaţii paradoxale, iar actorii pieţei – companii, brokeri, supraveghetor – vor fi obligaţi să rezolve, în cel mult câteva luni, probleme acumulate în ani!
Fie ca 2015 să ne aducă tuturor puterea de a rezolva cu înţelepciune problemele pieţei!


Media XPRIMM

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (2014: un an… paradoxal! Cum va fi 2015?).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!