Cariere
Adrian MARIN preia funcția de Președinte al UNSAR
Autor:Andreea RADU
Marti, 04 Octombrie 2016
Adrian MARIN - Președinte al UNSAR

Adunarea Generală a UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a ales, pe 3 octombrie, noua echipă care va conduce asociația pentru următorii trei ani. Astfel, Adrian MARIN, Directorul General al companiei GENERALI România, a preluat funcția de Președinte.

“După 19 ani în care a deținut Președinția asociației, compania ALLIANZ ȚIRIAC a decis să se retragă, pentru a oferi și altor companii posibilitatea de a prelua această funcție. Membrii UNSAR l-au ales pe Adrian MARIN (Director General al GENERALI România) ca Președinte al asociației, iar pe Marius POPESCU (Director General al NN Asigurări de Viață) în funcția de Vicepreședinte”, se arată în comunicatul transmis marți de UNSAR.

În cei 20 de ani petrecuți în cadrul Grupului GENERALI, Adrian MARIN a deținut multiple poziții manageriale: Director Asigurări Generale (2007- 2008), Director Executiv – Membru în Directorat (2008-2011), Preşedinte al Directoratului (începând cu 2011), Preşedinte al Consiliului de Administraţie al GENERALI Pensii (începând cu 2016).

Adrian MARIN a urmat numeroase cursuri internaţionale de specializare în asigurări şi leadership şi a fost Membru în Comitetul Strategic al Insurance Europe între 2013 şi 2014.

Marius POPESCU este la cel de-al treilea mandat ca Vicepreședinte al UNSAR, fiind responsabil, în cadrul Uniunii, de secțiunile de Asigurări de Viață și Sănătate și Comisia de Solvabilitate II. În cei 11 ani petrecuți în cadrul Grupului NN, a deținut multiple poziții manageriale: manager de investiții (2005- 2008), Director General al NN Investment Partners (2008- 2010), Director General al NN Pensii (2010- 2013), Director General al NN Asigurări de Viață (începând cu 2013). Marius POPESCU este absolventul unui masterat la Universitatea Saint Mary’s din Canada, studii completate de numeroase certificări internaționale în domeniul financiar, printre care și titlu de CFA.

În cadrul Adunării Generale a fost stabilită prin vot și noua componență a Comitetului de Direcție al UNSAR, structură care asigură activitatea operațională a Uniunii si care este responsabilă cu transpunerea în practică a hotărârilor Adunării Generale. Alături de GENERALI România și NN Asigurări de Viață, din Comitetul de Direcție vor face parte societățile ALLIANZ-ȚIRIAC, CREDIT EUROPE Asigurări, GRAWE România, OMNIASIG și UNIQA Asigurări.

“Am decis să ne asumăm responsabilitatea Președinției UNSAR într-un context foarte dificil pentru piața de asigurări din România. Alături de colegii din companiile alese în cadrul Comitetului de Direcție ne vom canaliza eforturile pentru demararea și continuarea unor proiecte utile și relevante atât pentru clienți și membrii Uniunii, cât și pentru piața de asigurări în ansamblu. UNSAR, prin efortul comun al tuturor membrilor săi, trebuie să își asume rolul de principal partener de dialog al instituțiilor statulului în ceea ce privește procesele de reglementare a domeniului asigurărilor. Principalele obiective ale Uniunii trebuie să fie predictibilitatea pieței, recăpătarea încrederii clienților și creșterea nivelului educației financiare.”, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 23 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări.

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Adrian MARIN preia funcția de Președinte al UNSAR).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!