Cariere
Agentul: Talent în vânzări şi pasiune pentru asigurări!
Miercuri, 01 Octombrie 2014
Marilena ANTONESCU Agent de asigurare, ALLIANZ-TIRIAC

Sunt agent de asigurări!
Îmi place enorm această meserie şi, după 15 ani în această funcţie, sunt mulţumită de ceea ce am devenit!
Când am ales acest drum aveam 19 ani, şi, în urma unui accident de mașină, renunţasem la ideea de a deveni medic, considerând această întâmplare ca pe un semn. Am înțeles că nu asta este destinul meu şi că viaţa mi-a rezervat altceva.
Nu m-am înşelat!
Am intrat într-un domeniu despre care nu ştiam nimic, cu o mare dorinţă de cunoaştere şi de a reuşi. Am învăţat produse, teorie, însă cu talentul de a vinde probabil m-am născut. Totul începe cu teoria, însă eu mi-am croit drumul meu şi am aplicat teoria în felul meu. Nimic nu e uşor! Dar tot ce e greu, e frumos! Al naibii de frumos!
Mă uit în urmă, la cei 15 ani de lucru cu oamenii şi pot concluziona: meseria mea este cea mai frumoasă, cea mai palpitantă!
Scriu aceste rânduri pentru voi, voi, cei care le citiţi şi care vreţi să ajungeţi un agent bun. Azi, ca să devii agent îţi trebuie câteva cursuri, puţin talent şi multe relaţii - în opinia celor care vă vând această meserie. Ei bine, sunt de acord cu o parte din toate acestea, dar cred că esenţial este să ai dorinţa de a reuşi, la care se adaugă puţin talent. Eu cred că trebuie să ai abilitatea de a nu renunţa, de a înţelege că poţi reuşi orice, dacă îţi propui.
Am vândut în toţi aceşti ani într-un oraş mic, într-un judeţ în care rata şomajului deține al doilea procentaj pe ţară, ca mărime. Am reuşit să devin agentul anului mai mulţi ani la rând, în cea mai mare şi exigentă companie de profil. Trebuie să îţi analizezi opţiunile, în funcţie de resursele pe care le deţii. Trebuie să vând prime de asigurare mari? Nu-i nimic, voi avea mai mulţi clienţi mici, iar primele se vor aduna. Trebuie să nu treacă nicio zi fără să cunoşti oameni noi. Am zis să cunoşti, nu să le vinzi! Trebuie să începi de undeva, iar a cunoaşte oameni noi este cel mai uşor lucru. Trebuie să zâmbeşti mereu şi să nu uiţi că optimismul este cea mai mare calitate a unui agent.
Da, e adevarat că şi eu am avut zile grele, zile pline de refuzuri, zile în care multe negocieri au picat. Dar niciodată nu mi-a trecut prin cap să renunţ. Nu! Am analizat situaţia, am zis că aşa a fost să fie şi am mers mai departe. Orice refuz m-a ambiţionat şi mai tare. E la fel ca în competiţiile sportive: dai tot ce ai mai bun, iar când devine prea greu şi o voce îţi spune să renunţi, faci exact invers - îţi dai sufletul, respiri greu, dar nu renunţi! Chiar dacă nu ajungi primul la finish, faptul că ai terminat cursa îţi va da acel sentiment de satisfacţie, acea dorinţă de a fi şi mai bun data viitoare.
Din meseria de agent, niciodată banii nu vin mulţi de la început. (Poate doar în cazurile în care ai atât de multe relaţii, încât închei conturi mari de la început, dar în cazul ăsta, la primul eşec, demotivarea va fi mai mare.)
Sfatul meu e să munceşti constant! Să îţi fixezi un plan personal. Meseria de agent nu e uşoară! Nu te va îmbogăţi peste noapte, nu te va face cel mai bun în timp scurt. NU! Şi exact atunci când agenţii realizează acest lucru, renuntă. Renunţă şi caută alt job, un job cu venituri constante. Ei bine, ca să devii agent bun şi cu venituri stabile, acesta este primul hop. Primul moment peste care dacă reuşeşti să treci, ajungi mai aproape ca niciodată de succes.Toate eşecurile din viaţa mea au fost o lecţie, momente în care mi-am demonstrat mie cât sunt de puternică trecând mai departe.
M-am hotărât să scriu aceste rânduri pentru că mă simt puţin vinovată: nu am reuşit niciodată să le transmit acest mesaj colegilor mei noi, pentru care ştiu că sunt un model. Am şi o explicaţie pentru asta: după mulţi ani de vânzări, devii independent şi puţin egoist. E mai greu să lucrezi în echipă! Îmi amintesc că şi eu am citit la începutul carierei mele un articol despre un coleg şi m-a impresionat. Mi-am spus: Dacă el poate, atunci pot şi eu!
Voi, cei care recrutaţi agenţi de asigurări, arătaţi-le partea reală a acestei meserii. Încurajaţi-i să fie naturali, spontani, să vadă toate aspectele acestei meserii.
Nu le mai vindeţi comisioanele şi succesul! Spuneţi-le ce înseamnă în realitate succesul cu toate părţile lui bune şi grele! Mie, nu mi s-a spus mare lucru la început. Mi s-a aratat cum se scrie un RCA, apoi mi s-a spus câte RCA-uri trebuie să fac pentru a deveni cea mai bună din birou. Asta mi s-a parut fascinant! Şi le-am făcut! Apoi, câte poliţe life pentru a fi cea mai bună din regiune. Le-am facut şi pe astea. Apoi, nimeni nu a mai trebuit să mă motiveze. Mi-am dorit eu să devin cea mai bună din ţară.
Căutaţi partea competitivă din fiecare om şi provocaţi-l!
Provocaţi-l pentru a-i stârni interesul, iar împlinirea pe care o va simţi la primul target atins îl va provoca în continuare.
Niciunul dintre noi nu se mulţumeşte cu puţin, toţi vrem mai mult!

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Agentul: Talent în vânzări şi pasiune pentru asigurări!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!