Opinii
Asigurările şi produsele de economisire-creditare, fac casă bună împreună!
Autor:RBL
Luni, 02 Decembrie 2013

Deseori ne confruntăm cu două probleme importante: protecţia locuinţei şi finanţarea lucrărilor de întreţinere sau de modernizare a acesteia.
Produsele de asigurare, respectiv produsul de economisire-creditare pot reprezenta soluţii pentru aceste două probleme.
Acum, orice persoană poate beneficia de cele două produse. Astfel, oricine încheie un contract de economisire-creditare,  până la data de 28 februarie 2014,  prin intermediul unuia dintre partenerii agreaţi de bancă,  beneficiază de o reducere de 100 lei la semnarea unei poliţe de asigurare a locuinţei.

O soluţie inteligentă de finanţare a locuinţei

Aceia dintre noi care au vizitat Germania sau Austria au fost impresionaţi de frumuseţea şi eleganţa caselor şi de felul în care acestea au fost întreținute,  dincolo de timpul,  timpurile sau intemperiile care au trecut peste ele. Puţini ştiu însă că o mare parte dintre aceste imobile au fost renovate, modernizate sau cumpărate apelând la o soluţie inteligentă de finanţare: sistemul de economisire-creditare.
Sistemul de economisire-creditare are o tradiţie de peste 80 de ani în Germania și de  peste 50 de ani în Austria.
Aceste produse există şi în România şi sunt adaptate  acelora dintre noi care decid din timp ce vor să schimbe în casă şi care,  în același timp, economisesc pe termen mediu sau lung (în medie 3-5 ani).  Astfel, în raport de economiile de care dispui,  vei beneficia şi de o subvenţie din partea statului, denumită primă de stat, în valoare de 25% din depunerile tale anuale, subvenţie care nu depăşeşte 250 euro pe an. Așadar,  acum, poţi începe să economiseşti cu RAIFFEISEN Banca pentru Locuinţe.

Ce trebuie să faci?

Pasul 1. Încheie un contract de economisire-creditare cu RAIFFEISEN Banca pentru Locuinţe (RBL).
Pasul 2. Economiseşte aproximativ 3-5 ani şi, pentru economiile tale, primeşti o dobândă fixă între 1,5% sau 3% pe an.
Pasul 3. În plus, statul acordă o primă care în prezent este de 25% din economiile tale anuale, primă ce nu poate depăşi echivalentul în lei a 250 euro anual.
Pasul 4. La finalul perioadei de economisire, poţi lua un credit în lei cu o dobândă fixă de 4,5% sau 6% pe an, pentru construirea unei case, renovarea sau cumpărarea unei locuinţe etc. Creditul este în lei, dobânda este fixă pe toată perioada creditului, având astfel rate lunare de creditare fixe şi egale.
Familia ta poate economisi mai mult? În această situație, poţi încheia contracte de economisire-creditare pentru fiecare membru al familiei, aceste contracte individuale beneficiind de condiţii identice.
Contractele de economisire-creditare pot fi încheiate chiar şi pentru copii, care pot primi,  la rândul lor, prime de stat pentru economiile depuse de părinţi în conturile lor.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Asigurările şi produsele de economisire-creditare, fac casă bună împreună!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!