Opinii
Asigurările agricole au înregistrat daune record în această vară
Autor:FATA Asigurări
Luni, 01 Septembrie 2014

Vara acestui an a reprezentat un sezon extrem de aglomerat din punctul de vedere al instrumentării daunelor în domeniul agricol. Fenomenele meteo extreme, de tipul grindinii, furtunilor şi ploilor torenţiale au reprezentat principalii factori care au afectat activitatea agricultorilor şi, implicit, pe cea a asigurătorilor care activează în acest domeniu.
În mod diferit faţă de alţi ani, evenimente meteo deosebite au fost înregistrate în toată ţara cu o frecvenţă substanţială şi extrem de agresive, producând daune importante culturilor agricole. Nu putem vorbi în acest an de echilibrarea riscurilor prin răspândire teritorială, deoarece fenomenele atmosferice au fost prezente în toate zonele ţării. Din fericire însă, expertiza colegilor noştri români şi italieni a condus la constatarea şi instrumentarea daunelor în timp optim, aşa cum de altfel FATA Asigurări a procedat an de an, consolidându-şi şi mai bine poziţia de jucător specializat în acoperirea riscurilor agricole, declară Bogdan PÎRVU, Director General al FATA Asigurări.
Astfel, din totalul daunelor avizate pentru asigurări de culturi în valoare de aproximativ 5,8 milioane euro, FATA Asigurări a achitat deja, înainte de 1 septembrie, peste 2,7 milioane euro, adică aproximativ jumătate din total, în condiţiile în care culturile de primăvară sau rodul viilor şi pomilor fructiferi se află încă în câmp, a completat acesta. 
În acest an, FATA Asigurări a înregistrat o daună record de circa 250.000 euro la un singur client, urmată de o a doua daună în valoare de 177.000 euro.
Acestora li se adaugă şi daunele avizate pentru asigurări de animale de circa 500.000 euro, din care au fost achitate până în prezent aproximativ 365.000 euro.
Tot ca dovadă a modului profesionist în care abordăm soluţionarea daunelor, dar şi a modului în care gestionăm relaţia cu asiguraţii şi partenerii noştri, în această vară nu am înregistrat reclamaţii la ASF, ceea ce arată că ne-am achitat corect toate sarcinile şi obligaţiile, a mai declarat Bogdan PÎRVU.
Obiectivele noastre pentru restul anului sunt foarte clar conturate şi împărtăşite de întreaga echipă: o creştere sănătoasă a portofoliului de asigurări, inclusiv non-agricole (property, auto şi răspunderi), dezvoltarea forţei de vânzări proprii prin deschidere de noi agenţii monomandatare, dar şi consolidarea parteneriatelor cu brokerii, a concluzionat acesta.Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Asigurările agricole au înregistrat daune record în această vară).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!