Editorial
ASTRA în istoria asigurărilor
Marti, 01 Septembrie 2015

Moto:

„Șoferii care au încheiat RCA la ASTRA

sunt rugați insistent de către ceilalți șoferi

să circule cu mult mai multă atenție,

... măcar până le expiră polițele în vigoare.”

Mai contează oare pentru publicul larg cauzele care au condus ASTRA Asigurări la faliment?

Probabil că puțin, foarte puțin sau... chiar deloc. 

Ceea ce contează însă, omenește vorbind, este și va fi situația creditorilor. Iar dintre aceștia, cei mai importanți sunt asigurații companiei și păgubiții lor.

Constatăm astfel că, după 18 luni de administrare specială, compania lasă „descoperiți” aproape 900.000 de asigurați RCA, alți peste 300.000 cu asigurări facultative auto și încă 600.000 cu asigurări de viață în vigoare. Iar aceasta este doar o enumerare restrânsă la clasele semnificative.

Iată și câteva cifre care ne arată șocant că, dincolo de orice semnal dat de către lideri, specialiști, autorități sau presă, posesorii actuali ai acestor polițe, chiar și în ceasul al 12-lea, au preferat să își facă sau să reînnoiască voluntar polițe low cost la această companie.

Așadar, creditorii companiei (asigurați, păgubiți sau service-uri) vor fi singurii care vor ști cu adevărat ce a însemnat falimentul ASTRA. Doar ei, cei atât de ghinioniști încât să aibă de rezolvat o daună și presați în aceste zile să afle cum, când și de la cine au de primit bani, vor afla exact cum au stat lucrurile. 

În afară de ei, probabil că foarte puține persoane își vor mai aminti peste 5-10 ani că a fost odată o companie care nu plătea daune sau care a intrat în faliment pentru că acționarul său muta – așa spune ASF – bani la o companie a grupului la o alta. 

... iar restul asiguraților își vor aminti că... a fost odată un asigurător care vindea asigurări ieftine și, pentru că „cineva” l-a închis, imediat polițele au devenit… mai scumpe. 

Pare foarte probabil ca, măcar pentru ei, ASTRA să rămână asigurătorul… haiduc.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (ASTRA în istoria asigurărilor).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!