Asigurări
Atenţie deosebită pentru prestatorii de servicii în agricultură şi deţinătorii de echipamente şi utilaje agricole
Autor:Bogdan PÎRVU, Director General, Fata Asigurări
Miercuri, 15 Mai 2013

Am decis ca anul acesta, alături de asigurările agricole tradiţionale, să ne concentram şi către prestatorii de servicii în agricultură şi deţinătorii de echipamente şi utilaje agricole.

 

Doresc să încep cu menţionarea unei declaraţii foarte importante făcute de Domnul Mugur ISĂRESCU, Guvernator al BNR: Am păstrat prognoza de 1,5 - 1,6% pentru creştere economică. Modelul nostru ţinteşte inflaţia, nu creşterea economică (…) Cu un an agricol bun, cred că vom avea o creştere economică mai mare de 1,6%.
Iată o recunoaştere foarte importantă a rolului pe care îl joacă agricultura românească în echilibrul economiei româneşti.
Evident, apar multe variabile şi necunoscute pe parcursul unui an agricol, dar există totuşi şi câteva constante din care una este compania FATA Asigurări şi garanţia asigurărilor pe care le oferă fermierilor.
FATA Asigurări este compania cu cei mai mulţi specialişti în acest domeniu: de la agronomi la veterinari, de la ingineri mecanici la ingineri constructori, toţi aceştia beneficiind de suportul acţionariatului FATA - Generali (Italia) şi de programe de reasigurare prudenţiale şi solide.
Deşi toata lumea consideră 2012 ca un an fără evenimente asigurabile majore (seceta nu este asigurabilă), FATA a achitat daune de peste 3,5 milioane de euro. De reţinut totuşi este faptul că noi suntem un asigurator de talie mică în România şi ceea ce pentru un asigurator de top poate părea un volum mic, evaluările şi sumele plătite au reprezentat pentru noi un efort mare. În opinia noastră, astăzi putem asigura şi despăgubi corect şi rapid fermierii cu producţii de cultura mare, dar şi viticultori, zootehnişti, prelucrători etc.
În pachetul nostru de servicii se regăsesc şi asigurările auto, de răspundere civilă, clădiri şi conţinut, locuinţe ş.a. care vin să completeze oferta către fermieri (şi nu numai atât).
Ca în fiecare campanie agricolă, şi în această primăvară - vară, FATA Asigurări a venit pe piaţa de asigurări cu oferte excelente, atât ca raport calitate - preţ cât şi ca acoperire efectivă a solicitărilor clienţilor noştri.
Am decis ca anul acesta, alături de asigurările agricole tradiţionale, să ne concentram şi către prestatorii de servicii în agricultură şi deţinătorii de echipamente şi utilaje agricole.
Astfel oferim un produs complet şi modular de asigurare a acestor echipamente cu un discount promoţional de 10% valabil în această campanie. Produsul poate acoperi atât evenimentele ce apar pe frontul de lucru, dar şi în timpul transbordării de la o suprafaţă la alta şi chiar a riscurilor rutiere (echivalent CASCO). În comparaţie însă cu binecunoscutul CASCO, preţul asigurării acestor utilaje la FATA este de circa 1% pentru utilajele autopropulsate şi 0.5% pentru cele tractate.
Şi nu pot să închei fără a reaminti că asigurările agricole beneficiază încă de un sprijin guvernamental de 50-70% din prima de asigurare achitată, conform Legii HG 756/2010.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Atenţie deosebită pentru prestatorii de servicii în agricultură şi deţinătorii de echipamente şi utilaje agricole).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!