Eveniment Internaţional
Audiere Publică pe marginea Directivei privind Intermedierea în Asigurări
Autor:Andreea STATE
Sharon BOWLES, Preşedinte al Comitetul Economic şi de Afaceri Monetare al Parlamentului European

Bruxelles
10 decembrie 2010


La începutul lunii decembrie a anului trecut, Comisia Europeană a organizat la Bruxelles o Audiere Publică, concepută ca o ultimă oportunitate oferită industriei de asigurări de a analiza atât revizuirea Directivei privind Intermedierea în Asigurări (IMD1), precum şi premisele pentru proiectarea IMD2.
APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor a fost reprezentată de Sergiu COSTACHE, Preşedinte, în timp ce, din partea Publicaţiilor PRIMM, la eveniment a luat parte Daniela GHEŢU, Director Editorial.
Revizuirea Directivei privind Intermedierea în Asigurări (IMD1), operaţiune declanşată în această vară la nivelul Uniunii Europene, urmăreşte obţinerea unui mediu de afaceri mai echitabil pentru intermedierea şi distribuţia asigurărilor, într-o piaţă mai bine integrată şi cu un nivel optim de protectie a consumatorului.
Industria asigurărilor reprezintă un subiect foarte important pentru Uniunea Europeană, cu atât mai mult cu cât ea oferă locuri de muncă pentru circa 2 milioane de cetăţeni din statele membre, a ţinut să sublinieze Sharon BOWLES, Membru al Parlamentului European, Preşedinte al Comitetul Economic şi de Afaceri Monetare al Parlamentului European, în deschiderea Sesiunii de Audiere Publică.
La reuniune au participat reprezentanţi ai forurilor legislative europene, ai autorităţilor de supraveghere, precum şi ai asociaţiilor profesionale ale asigurătorilor şi intermediarilor în asigurări. Printre entităţile reprezentate s-au numărat: Directoratul General pentru piaţa internă şi servicii al Comisiei Europene (DG MARKT), Asociaţia Europeană a Meşteşugarilor şi Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (UEAPME), Organizaţia Europeană a Consumatorilor, Asociaţia Internaţională a Asigurătorilor de Viaţă, BIPAR, CEA, asociaţii profesionale naţionale ale intermediarilor de asigurări, precum şi autorităţi de supraveghere din pieţele UE.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Audiere Publică pe marginea Directivei privind Intermedierea în Asigurări).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!