Editorial
Care este diferenţa dintre un asigurat şi un neasigurat?
Autor:Alex ROŞCA

Într-o zi de vară, pe un post de ştiri se comentează situaţia politică la zi. Breaking News: incendiu în Pantelimon. Culorile burtierei se schimbă în galben negru, iar analiştii prezenţi în studio îşi reorientează discursurile şi comentează pe noul subiect.
Se ajunge şi la asigurări. Concluzie: Cum să aibă asigurare (n.a., imobilul) la ce preţuri se practică în România? Avem tarife mai mari ca în UE, iar piaţa asigurărilor este unul dintre cele mai profitabile domenii financiare, în timp ce românii se zbat în mizerie.
În care din ultimii ani piaţa a fost profitabilă? Răspuns: în niciunul! Cum pot fi tarifele mai mari ca in UE? Războiul tarifelor scăzute a dus piaţa pe minus!
Cum putem compensa astfel de dezinformări datorate ignoranței comentatorilor?
Simplu - popularizând beneficiile situaţiei de a fi asigurat, context în care, ApPA (Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor) continuă şi în această toamnă campaniile de informare. Pentru că… stiţi care este diferenţa dintre un român asigurat şi unul neasigurat? Cel asigurat ştie ce va primi în cazul unui eveniment nefericit. Cel neasigurat află ce-ar fi putut primi dacă ar fi avut asigurare.
P.S. Dezbaterile pe subiectele fierbinţi ale pieţei asigurărilor continuă şi în această toamnă la evenimentele organizate de Media XPRIMM:
Conferinţa Naţională Auto, 3 octombrie a.c.
ICAR – International Catastrophic Risks Forum, 15 octombrie a.c.

şi
Ziua Asigurărilor 2012, 15 octombrie a.c.
Detalii: www.xprimm.ro

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Care este diferenţa dintre un asigurat şi un neasigurat?).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!