Asigurări
Ce a însemnat până acum 2013 pentru agricultură şi pentru asigurările agricole?
Autor:FATA Asigurări
Marti, 01 Octombrie 2013
Bogdan PÎRVU, Director General, FATA Asigurări

2013 a însemnat pentru agricultura româneasca un vârf din punct de vedere al producţiilor, România confirmându-şi din nou locul între principalii grânari ai Europei. Dar există şi partea nevăzută a icebergului...

Eforturile depuse pentru obţinerea producţiilor, beneficiile financiare sau lipsa acestora prevăzute în legislaţia română, suportul primit din ramurile economice care influenţează agricultura (materii prime, servicii etc.) sunt câteva dintre aspectele mai puţin mediatizate.
FATA Asigurări a reuşit să ocupe o poziţie de lider al pieţei de asigurări agricole din punct de vedere al subscrierilor, dar şi de asigurător ce şi-a achitat obligaţiile faţă de asiguraţii săi. În euforia rezultatelor obţinute la producţiile agricole, puţină lume îşi aminteşte acum de furtunile din mai, valurile de grindină din lunile mai şi iunie, inundaţiile din aprilie, mai şi august. Dar clienţii noştri ştiu!
Ca de fiecare dată, am răspuns rapid şi corect la solicitările asiguraţilor atât când au solicitat asigurări, dar şi când au dat de necaz. FATA Asigurări a înregistrat anul acesta 755 avizări de daună care au fost toate evaluate corect astfel încât, în continuare,  nu avem reclamaţii la ASF.
Pentru realizările noastre, o mare parte din merit revine echipei de specialişti ai FATA Asigurări care,  în această vară, au stat mai mult pe teren decât la birou sau cu familiile lor. Ca de obicei, am beneficiat de suportul experţilor italieni trimişi de acţionarii noştri. Ar fi multe de povestit despre deplasările echipelor noastre pe câmpuri devastate de furtuni sau grindină, despre găsirea asiguraţilor undeva în interiorul unor suprafeţe de zeci sau de sute de hectare.
Rezultatul? FATA Asigurări a constatat un volum de daune de peste 20 milioane lei, adică circa 5 milioane euro, doar pentru asigurările de culturi, acestea fiind plătite sau în curs de achitare. Şi toamna încă nu s-a terminat, iar noi mai avem foarte multe poliţe în vigoare. Ar putea fi menţionate cu această ocazie şi daunele plătite pentru asigurarea animalelor sau a utilajelor şi echipamentelor agricole, dar o vom face probabil cu altă ocazie.
Cert este faptul că FATA Asigurări îşi îndeplineşte toate obligaţiile faţă de asiguraţii săi, că suntem o echipă completă de specialişti în agricultură şi asigurări (agronomi, viticultori, medici veterinari etc.), că avem un acţionar mereu alături de noi şi de clienţii noştri (grupul GENERALI).

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Ce a însemnat până acum 2013 pentru agricultură şi pentru asigurările agricole?).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!