Special
Ce ţări acordă cele mai mari despăgubiri pentru vătămări corporale?
Autor:Mihai CRĂCEA
Vineri, 15 Martie 2013

Despăgubirile pentru vătămări corporale rămân un subiect de actualitate pe întreg continentul european. De la ţară la ţară şi de la caz la caz, există diferenţe mari între sumele acordate, deoarece fiecare are propriile metode de a compensa suferinţa psihică, afectarea calităţii vieţii, cât şi durerea resimţită ca urmare a vătămărilor suferite.

Pentru a realiza o imagine cât mai clară asupra nivelului de despăgubiri pentru vătămări corporale acordat în mai multe ţari din Europa, a fost luat în considerare urmatorul caz reprezentativ:
· Victima: bărbat
· Vârstă: 30 de ani
· Venituri: salariu mediu pe economie (soţie fără venituri)
· Copii în întreţinere: doi copii (vârste: 2, respectiv 5 ani)
· Grad de vătămare: paralizie totală permanentă, nu va mai putea munci
· Asistenţă medicală: permanentă
· Se va despăgubi: pierderea de venit, durerea şi suferinţa, cheltuielile medicale şi asistenţa permanentă, alte pierderi

Concluzii
Nivelul despăgubirilor pentru cazuri similare de accidente cu vătămări corporale în Europa variază în funcţie de mai mulţi factori precum legislaţia naţională, obiceiurile şi tradiţiile locale, dar şi în funcţie de sistemele economico-sociale. Nu în ultimul rând, nivelul venitului mediu joacă un rol important în acordarea de compensaţii. În ţări precum Anglia, Germania sau Austria se remarcă totuşi costurile mari pentru asistenţă medicală, în timp ce în Spania sau Italia daunele morale deţin un procent mai mare din despăgubirea totală.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Ce ţări acordă cele mai mari despăgubiri pentru vătămări corporale?).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!