Asigurări
Cele mai grave incendii produse în cluburi de noapte în ultimii 75 de ani
Autor:Andreea RADU
Luni, 02 Noiembrie 2015

Tragedia produsă pe 30 octombrie a.c. în clubul Colectiv din București a atras atenția presei internaționale, care a publicat  informații, poze şi chiar scurte filmări de la locul incendiului.

Agenția Associated Press a prezentat o cronologie a celor mai grave incendii produse în cluburi de noapte din lume în ultimii 75 de  ani. Cel mai mare dezastru din istorie produs de un incendiu într-un club de noapte s-a întâmplat la Clubul Cocoanut Grove din Boston, în noiembrie 1942, când şi-au pierdut viața 492 de persoane.

» Ianuarie 2013: Un incendiu a provocat  moartea a peste 200 de persoane la clubul Kiss din orașul Santa Maria, din sudul  Braziliei. Anchetatorii au afirmat că spuma antifonică de pe tavan a luat foc şi a emis gaze toxice care au ucis rapid participanții la  o petrecere studențească.

»  Decembrie 2009: 152 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit în clubul Lame Herse din Perm, în Rusia. Flăcările s-au  declanșat când un foc de artificii a aprins tavanul de plastic decorat cu ramuri.

» Decembrie 2004: În Buenos Aires, Argentina, un incendiu a ucis 194 de persoane în clubul supraaglomerat Cromagnon Republic, după ce un foc de artificii a aprins spuma cu care era antifonat tavanul. Omar CHABAN, proprietarul clubului, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în timp ce alte persoane au primit sentințe mai ușoare.

» Februarie 2003: Un incendiu la clubul Station Warwick din Rhode Island, în Statele Unite, a omorât 100 de persoane şi a rănit  alte peste 200. Artificiile folosite de o formație de muzică au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului. »Decembrie 2000: Un incendiu cauzat  de un accident de sudură s-a soldat cu moartea a 309 persoane la o discotecă din centrul orașului chinez  Luoyang.

» Octombrie 1998: Un incendiu provocat intenționat la o discotecă supraaglomerată din orașul suedez Goteborg a cauzat moartea  a 63 de persoane şi aproximativ 200 de răniți.

» Martie 1996: Flăcările izbucnite la clubul Ozone din Quezon City, Filipine, au ucis 162 de persoane. Multe dintre victime erau  studenți care sărbătoreau sfârșitul anului universitar.

» Martie 1990: Un incendiu provocat intenționat la clubul de noapte Happy Land din cartierul new-yorkez Bronx a omorât 87 de  persoane. Focul a izbucnit când un bărbat furios pe iubita lui a stropit cu benzină singura ieșire din club și i-a dat foc, după care a  blocat poarta metalica din faţă, astfel ca oamenii au rămas blocați.

» Decembrie 1983: Un incendiu la salonul de dans Alcala din Madrid, Spania, a provocat moartea a 78 de  persoane și rănirea a peste 20.

» Mai 1977: Un incendiu la clubul Beverly Hills din Southgate, în statul american Kentucky, a ucis 165 de persoane şi a rănit peste  200.

» Noiembrie 1942: Cel mai grav incendiu dintr-un club de noapte din istoria SUA a ucis 492 de persoane la clubul Cocoanut  Grove din Boston. Tragedia a condus la adoptarea unor noi reglementări în domeniu, precum sistemele antiincendiu şi ieșiri accesibile. Tragedia a condus la adoptarea unor noi reglementări în domeniu, precum sistemele antiincendiu şi ieșiri accesibile.

» Aprilie 1940: Un incendiu s-a aprins la obiectele decorative, cuprinzând şi plafonul Rhythm Club din Natchez, Mississippi,  provocând moartea a 209 persoane.

Potrivit ultimului bilanț al incendiului de la clubul Colectiv, numărul persoanelor decedate a  ajuns la 60.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Cele mai grave incendii produse în cluburi de noapte în ultimii 75 de ani).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!