Editorial
Cine va câştiga din criză?
Autor:Alex ROŞCA Redactor Şef
Joi, 16 Septembrie 2010

Inflaţie în creştere, putere de cumpărare şi exporturi în scădere, valute care oscilează ameninţător, reprezentanţi FMI care deschid seară de seară jurnalele de ştiri și o emisiune BINGO care face rating-uri din ce în ce mai mari.

Context al anilor ’90? Nicidecum. Realităţi ale anului 2010!

Şi, dacă asta nu ar fi fost de ajuns, un studiu recent* mai constată şi că nivelul optimismului în societatea românească înregistrează cea mai scăzută cotă din ultimii 20 de ani, că grijile populaţiei au crescut şi că principala temere este cea legată de creşterea preţurilor.

Teoria socială spune însă că oamenii resimt mult mai acut nevoia de siguranţă în vremuri de criză şi că, astfel, achiziţionarea asigurărilor ar putea fi avantajată.

Ar putea fi aşa? Da, dacă nu am ţine cont de una dintre realităţile vieţii cotidiene - percepţia publicului.

Cu toată utilitatea lor evidentă, asigurările nu au fost niciodată prioritare în bugetele românilor. De aceea, întrebarea cea mai presantă la care trebuie să răspundă azi asigurătorii este: Cum îi putem face pe români să se gândească la dauna de răspoimâine, când ei trebuie să achite mâine prima scadentă?

Companiile care vor răspunde corect, rapid şi eficient la aceasta dilemă vor fi cele care îşi vor împărţi mâine piaţa românească a asigurărilor.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Cine va câştiga din criză?).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!