Evenimente
Conferinţa Naţională a Brokerilor de Asigurări şi Pensii, dedicată Directivei IDD
Marti, 25 Aprilie 2017

16 martie 2017

2017 - Anul Inovării, Dezvoltării şi Definirii viitorului în Asigurări a fost tema celei de-a XII-a Ediţii a Conferinţei Naţionale a Brokerilor de Asigurări şi Pensii, eveniment organizat de UNSICAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanță în Asigurări din România, în data de 16 martie a.c.

Cum va arăta legea privind distribuţia asigurărilor - IDD (Insurance Distribution Directive), în ce etapă se află elaborarea proiectului acestei legi, implicaţiile IDD asupra pieţei de distribuţie a asigurărilor din România, posibilele efecte ale aplicării IDD asupra colaborării dintre asigurători şi intermediari, pregătirea profesională - de la prevederile IDD la cerinţele actuale, s-au numărat printre temele dezbătute de specialiştii prezenţi la eveniment.

Anul acesta se află, din punctul nostru de vedere, sub semnul transpunerii în legislaţia naţională a prevederilor Directivei IDD. UNSICAR consideră că implementarea reglementărilor europene ar trebui să încurajeze mediul concurenţial, astfel încât să conducă la creşterea calităţii serviciilor şi la reducerea costurilor şi întregul proces ar trebui să fie adaptat la realităţile sociale şi economice româneşti, inclusiv prin scăderea birocraţiei, ale cărei costuri în final se transferă către client. De aceea, ediţia din acest an a Conferinţei Naţionale a Brokerilor de Asigurări şi Pensii este dedicată, în principal, Directivei IDD, a declarat Bogdan ANDRIESCU, Preşedintele UNSICAR.

Un alt subiect al conferinţei a fost legat de proiectul legii RCA, aflat în prezent în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, UNSICAR participând la dezbaterea publică din luna martie.

Subiectele pe care ne-am propus să le dezbatem vor face ca 2017 să fie anul inovării, dezvoltării şi definirii viitorului pieţei de asigurări, a precizat Bogdan ANDRIESCU, adăugând că 2017 va fi un an de referinţă pentru întreaga piaţă de asigurări, nu doar pentru brokeri.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Conferinţa Naţională a Brokerilor de Asigurări şi Pensii, dedicată Directivei IDD).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!