Editorial
Creștere cu ghilimele
Autor:Alex ROŞCA

După 3 ani de scădere asigurările din România au marcat prima creștere ușoară.  Putem să-i spunem într-adevăr creștere? Sau, mai degrabă doar o stagnare a scăderii? Ne aflăm în fața unei evoluții spectaculoase?

Fiecare prim trimestru a fost unul atipic atât ca ierarhii cât și ca evoluție a pieței. Cu toate aceastea întotdeauna primul trimestru a punctat tendința de evoluție a domeniului asigurărilor.

Într-un context economic deloc favorabil, fără niciun alt domeniu care să dea “o mână de ajutor” creșterea din primul trimestru marchează doar că piața și-a atins potențialul de scădere. Pe scurt: mai jos de 2011 piața nu prea mai poate merge.

A ieșit piața din “recesiune”? Răspunsul la această întrebare îl vom afla după primele trei trimestre ale anului când, după ce vom analiza evoluția a trei fracțiuni consecutive de an vom putea aplica sau nu definiția „dinamicii celor trei perioade consecutive”.

Perioada ianuarie-martie marchează așadar o creștere din care nu trebuie să facem un spectacol. Mai degrabă un rezultat care a depins de evoluția atipic pozitivă a unei companii din piață. Cu toate acestea în absența altor variabile primul trimestru ne  furnizează un singur element de scenariu: piața asigurărilor din România ar putea trage linie cu subscrieri care ar depăși cu puțin 1,9 miliarde EUR.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Creștere cu ghilimele).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!