Editorial
Creştere în criză sau criză de creştere?
Autor:Sergiu COSTACHE, Preşedinte şi Adriana PANCIU, CEO, MediaXPRIMM

Mai are cineva vreo îndoială că ne-am obişnuit atât de mult cu criza, încât ni se pare mediul firesc în care funcţionează orice business? Credem că nu.
Dacă ne uităm la cifrele trimestrului III, remarcăm că vânzările au început să crească, deşi nu spectaculos. Dacă ne uităm la clienţi însă, e clar că ei nu mai sunt şi nici nu vor mai fi aceiaşi.
Criza i-a făcut să gândească altfel şi pe termen scurt, şi pe termen lung.
Suntem conştienţi că prognozata creştere economică din 2012 va produce efecte în timp şi nu imediate. Ceea ce va fi stimulată însă, este o minimă recăpătare a încrederii clienţilor în asigurări, iar acest fapt va avea, cu siguranţă un impact asupra industriei de profil.
Dacă analizăm azi creşterile din trecut, ne dăm seama că ele erau rezultantele fireşti ale unei îmbinări reuşite între potenţial şi elementele favorabile de context. Dacă ne gândim azi la viitor, realizăm că cele mai importante lucruri pe care asiguratorii le pot realiza sunt o ofertă de produse „deştepte”, adaptate nevoilor clienţilor şi potenţialilor clienţi, şi intensificarea comunicării cu aceştia.
Acestea două elemente sunt practic independente de orice context şi vor fi, cu siguranţă, transformate în oportunităţi de către asigurători şi brokerii de asigurare, în 2012.
Fiind ediția PRIMM care încheie anul 2011, vă dorim ca în 2012 să valorificaţi pe deplin toate oportunităţile - şi pe cele pe care vi le imaginaţi şi pe cele pe care nici măcar nu le bănuiţi încă!

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Creştere în criză sau criză de creştere? ).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!