Eveniment Internaţional
Croatian Insurance Days
Autor:Daniela GHEŢU, Vlad BOLDIJAR
Luni, 02 Noiembrie 2015

Perspectivele pieţei de asigurări locale, în contextul mediului economic actual, precum şi modul în care noile tehnologii îşi vor spune cuvântul din ce  în ce mai pregnant în configurarea anumitor linii de asigurări, reprezintă doar câteva dintre temele dezbatute cu prilejul ediţiei din 2015 a "Croatian Insurance Days".

Evenimentul organizat de HUO – asociaţia profesională a asigurătorilor croaţi, a avut loc în perioada 4 – 6 noiembrie a.c., în  Opatija, Croația, reunind peste 360 de participanți, reprezentanți ai companiilor de asigurări din zona Adriatică, Ungaria și Austria.

Publicațiile XPRIMM au susținut evenimentul în calitate de Partener Media, participanții având posibilitatea de a găsi cele mai recente ediții ale revistelor de specialitate XPRIMM Insurance Report și INSURANCE Profile la standul dedicat. Echipa XPRIMM Publications a fost reprezentată la eveniment de Daniela GHEȚU, Director Editorial, PRIMM Publications, și Vlad BOLDIJAR, Redactor Șef, XPRIMM International Publications.

Dimensiunile reduse ale pieţei, efectele crizei financiare, precum şi efectele ratelor mici ale dobânzilor creează dificultăţi pentru piaţa croată atunci  când vine vorba despre încercarea de încadrare în cerinţele celor mai recente norme europene. Suntem mândri de faptul că am reuşit să transpunem  complet legislaţia europeană în cea locală, dar încă mai avem multe lucruri de rezolvat în ceea ce priveşte managementul riscului, controlul costurilor şi Profitabilitatea, a declarat Petar-Pierre MATEK, Preşedintele Autorităţii Croate de Supraveghere Financiară.

Firesc pentru o piaţă dominată de segmentul auto şi care, în plus, a traversat recent un dramatic proces de liberalizare a preţurilor RCA, una dintre principalele secţiuni ale conferinţei a fost dedicată rezultatelor, provocărilor şi mai ales, soluţiilor menite să aşeze pe o bază mai solidă afacerile cu  asigurări auto. Segmentul asigurărilor auto trebuie privit ca un ansamblu: nu se poate imagina o piaţă CASCO eficientă dacă Michael THEILMEIER, German Insurance Association - GDV piaţa RCA nu funcţionează bine şi reciproc. În plus, nu mărirea tarifelor reprezintă soluţia pentru creşterea  profitabilităţii, ci un foarte strict control al costurilor şi implementarea unui set de instrumente care să permită reducerea continuă a acestora, a  subliniat Michael THEILMEIER, Preşedinte al Comitetului GDV pentru zona ECE (Germania). Servicii adăugate, ca semnalarea locurilor periculoase pe şosele sau asistenţa de urgenţă online nu aduc beneficii numai consumatorilor, ci şi asigurătorilor, prin reducerea daunalităţii.

Introducerea Solvency II era cu adevărat necesară în contextul economic actual a remarcat, în debutul speech-ului său, invitatul de onoare al  evenimentului, Karel Van HULLE, Profesor la universitatile KU Leuven (Belgia) și Goethe (Germania) și Președinte al grupului IRSG în cadrul EIOPA. Cu toate acestea, n-a fost un proces uşor, dat fiind că industria de asigurări este ea însăţi foarte complexă, adeseori datele nu sunt comparabile sau nu  sunt disponibile şi mai ales, este o afacere pe termen lung, ceea ce impune o abordare mult diferită faţă de cea utilizată în mediul bancar, a  concluzionat domnia sa.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Croatian Insurance Days).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!