Editorial
De 5 ori NU limitării comisioanelor la RCA!
Luni, 01 Septembrie 2014

NU, căci este o măsură pripită şi neoportună! Arată exact ca propunere scoasă din pălărie şi neargumentată. Trateaza problema distribuţiei când, de fapt, fundamentarea tarifelor RCA este adevărata problemă pe o piaţă în care supravieţuirea începe să devină o reuşită...

NU, căci este o măsură deja depăşită!. Şi-a dovedit ineficienţa în 2009. Soluţii pentu ocolirea limitării au existat atunci şi vor exista şi acum! În plus, calitatea pieţei nu s-a îmbunătăţit nici atunci aşa cum este foarte probabil că nu se va întâmpla nici acum.

NU, pentru că există deja reglementări suficiente care, odată aplicate temeinic de către supraveghetor ar putea aduce piaţa pe calea cea bună fără a fi necesare măsuri redundante! Ca exemplu, ridicarea marjei de solvabilitatede la 1 la 1,3 pare o cauză pierdută din start. În prezent funcţionează în piaţă companii care nu îndeplinesc nici măcar limita minimă actuală.

NU, căci situaţiile particulare din piaţă trebuie rezolvate punctual! Există oare comisioane aberant de mari în piaţă? Există oare asigurători care plătesc brokerilor mult mai mult decât şi-ar permite? Dacă este aşa, de ce nu acţionează ASF punctual pentru corectarea acestora, de ce aduce pe toată lumea în găleata comisionului stabilit arbitrar?

NU, pentru că este o piaţă liberă iar valoarea comisionului este rezultatul negocierii dintre brokeri şi asigurători. Cei care plătesc mult, vând ieftin şi încă sunt în această piaţă înseamnă ca au de unde!... Cei care primesc mult înseamnă că au capacitate de distibuţie şi, deci, putere de negociere... A cui e vina?

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (De 5 ori NU limitării comisioanelor la RCA!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!