LifeStyle
Despre fermecătoarea Scoţie cu... Cornelia COMAN
Autor:Oana RADU
Miercuri, 14 Iulie 2010

Scoţia este una dintre destinaţiile turistice care îi vrăjeşte pe vizitatori, lăsândule sentimentul că au fost într-o lume de poveste. Pentru unii, Scoţia înseamnă golf, pentru alţii whisky. Mulţi merg acolo să vadă monstrul din Loch Ness sau să asculte sunetul de cimpoi „la el acasă”. Cei mai mulţi însă asociază spaţiul scoţian cu kilt-urile şi cu dansul Highland. Vă invităm să aflaţi în continuare ce înseamnă Scoţia pentru liderul ING Asigurări de Viaţă, Cornelia COMAN.

A călători înseamnă a cunoaşte, a fugi de cele statornice şi a intra într-o lume diferită, din trecut sau din viitor, care îţi dă în final energie, relaxare şi, în mod evident, informaţii noi. Iubesc călătoriile şi, de fiecare dată când evadez, încerc să cunosc şi să admir locurile, luându-le „pulsul”, simţindu-le „aroma” şi respirându-le „aerul”.

Ultima destinaţie în care am avut şansa să merg este Scoţia, o ţară plină de mister, despre care se spune că e cel mai bine de văzut la sfârşitul lunii mai sau în iunie. Pentru că vremea este extrem de schimbătoare aici, mai ales în munţi și în insule, poţi să ai parte de toate cele patru anotimpuri într-o singură zi. Din fericire, noi am avut parte numai de vreme bună: eu, alături de colegii mei de la ING, cei mai buni oameni din vânzări în 2009. De altfel, acesta a fost motivul popasului în timp în Scoţia: o motivaţie şi o recompensă specială pentru acei oameni din ING care au obţinut cele mai bune rezultate în vânzările de asigurări şi pensii anul trecut.

Castele scufundate în istorie, aburi îmbietori de la distileriile răspândite pretutindeni, peisaje parcă prelucrate în Photoshop fac din Scoţia o destinaţie unde timp de opt zile am uitat că mă aşteaptă căsuţa plină cu e-mailuri care îmi cer un răspuns.

       Călin PETRUŢ, Director Agenția București 3, ING Asigurari de Viață

A vorbi despre Scoţia înseamnă a povesti despre una dintre cele mai romantice destinaţii ale lumii. Cu peste 3.000 de castele, atmosferă caldă şi învăluitoare, obiecte şi locuri ce amintesc de legende şi tradiţii, această parte a Regatului Unit al Marii Britanii este mai puţin cunoscută şi adesea confundată cu sau inclusă în Anglia. Peisajele de o frumuseţe aproape sălbatică, esenţele tari, cultura celtică, zona de munte Highlands, câmpiile Lowlands şi dealurile Midlands, castelele medievale ale Scoţiei, toate acestea te fac să te simţi ca pe un alt tărâm.

Mi-au plăcut foarte mult casele, arhitectura lor deosebită şi faptul că nu aveau mai mult de un nivel. Toate cochete şi cu grădini îngrijite, parcă ar fi fost subiectul unui concurs între vecini pentru cel mai frumos şi mai primitor cămin. Nu am văzut bucată de pământ nelucrat, fiecare centimetru era valorificat, organizând parcă întreaga natură într-o ordine perfectă şi dovedind măiestria oamenilor din această parte a lumii.

Într-unul din cele mai romantice locuri din lume, am trăit momente unice în castelele medievale cu atmosferă veche, cu miros de şemineu proaspăt aprins, pe o vreme minunată, cum numai în a doua jumătate a lunii a cincea mai poţi găsi în Scoţia, dacă ai un dram de noroc! O amintire de neuitat!

               Marina RĂCARU, Business Consultant
               ING Asigurări de Viață

În Edinburgh respiri istorie, tradiţie şi stil. Centrul oraşului este dominat de castelul medieval, reşedinţă a regilor şi reginelor de-a lungul secolelor, şi care deseori este gazda paradei militare Edinburgh. Iar St. Andrews mi-a plăcut în mod special – un oraş universitar, cu foarte mulţi tineri şi cu un aer şcolăresc, cu o mulțime de biblioteci şi magazine de cărţi şi școli care arată ca în filmele cu Harry Potter - adevărate castele, înconjurate de pajişti largi şi mereu verzi.

În mod natural, nu au putut lipsi excursia la Speyside, prima regiune din Scoţia unde s-a făcut whisky, şi nici croaziera pe Loch Ness, locul monstrului din binecunoscuta legendă, pe malul lacului tronând maiestuos una dintre cele mai mari fortăreţe ale Scoţiei, castelul Urquhart. La Speyside am vizitat distileria Glenfiddich, într-un peisaj absolut încântător, înconjurat de păduri, pe ruinele unui vechi castel, unde William GRANT, împreună cu familia sa au pus bazele acestei distilerii în 1886. Am urmat apoi drumul către Fabrica de caşmir Johnstons şi către Catedrala Elgin, una dintre cele mai vechi clădiri medievale din Scoţia, azi în ruină.

Nu în ultimul rând, m-au impresionat oamenii. Scoţienii, dar mai ales scoţiencele, pe lângă faptul că sunt ospitalieri şi drăguţi, au un simţ al umorului fantastic, te molipsesc cu bună dispoziţie şi te fac să zâmbeşti în orice moment.

 

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Despre fermecătoarea Scoţie cu... Cornelia COMAN).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!