e-primm
Anul XIII - Numarul 5-6/2012 (111-112) - 20 iunie 2012
asiguratori.ro
Special
Autor: Alexandru CIUNCAN
Autor: Adina TUDOR
Autor: Vlad BOLDIJAR

Cover Story
FIAR editia a XV-a

Luna iunie este momentul bilantului pentru deja traditionalul FIAR – Forumul International Asigurari – Reasigurari. Editia a XV-a a celui mai important eveniment european de primavara dedicat pietelor de asigurari si reasigurari a reunit aproape 500 de reprezentanti ai 180 de companii din 30 de state ale lumii. Cu totii au luat parte la conferintele si seminariile din cadrul Forumului si au bifat in agenda zeci de intalniri bilaterale.
Conferintele FIAR 2012


Conferinta pietelor internationale, FIAR 2012. Sperante de revenire

Piata de asigurari sub presiunea daunelor pe auto

Acest inceput de an marcheaza adevarate "provocari" atat pentru economia nationala care a reintrat in recesiune, cat si pentru piata de asigurari, care pare a fi mai pregatita ca niciodata sa dea din nou "piept cu criza". Dupa trei ani de scaderi continue, asiguratorii romani par a fi gasit surse de crestere, reorientandu-se si valorificand oportunitatile de business date de actualele conditii.

Daunele mari pe auto au devenit deja o obisnuinta pentru asiguratorii romani, insa problema vatamarilor corporale capata din ce in ce mai multa amploare. Sunt asteptate majorari pe acest segment si, asa cum arata si rezultatele, ponderea acestora in totalul despagubirilor pe clasele auto creste in mod constant. Asadar, intrebarea, in acest moment, este: Cum poate fi reglementat domeniul?

Cititi si

Interviu
Mihail TECAU
Presedinte Directorat,OMNIASIG Vienna Insurance Group

Fuziunea dintre BCR Asigurari si OMNIASIG reprezinta fara nici o indoiala unul dintre cele mai importante momente ale anului in asigurari. Nou formata entitate isi propune sa devina liderul de necontestat al pietei romanesti de profil. Va invitam sa aflati care sunt directiile de actiune ale companiei, cum se intentioneaza obtinerea acestui obiectiv, dar si cum este vazuta confruntarea cu principalii competitori.

Asigurari
Reasigurari
Educarea in asigurari se face pas cu pas

Regandirea schimbarilor climatice, sursa pentru inovatii

Prima etapa a Campaniei Nationale "ASIGURA-TE!" s-a incheiat dupa 3 luni in care APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, IGPR - Inspectoratul General al Politiei Rutiere si ANPCPPSR - Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si-au unit eforturile pentru ca 500.000 de romani sa stie astazi mai multe despre importanta si rolul asigurarilor, despre riscuri si politici de preventie in acest domeniu.

Cand vorbim despre schimbarile climatice, tindem sa ne gandim la scenarii infricosatoare care includ topirea ghetarilor, ridicarea nivelului marilor, cresterea emisiilor de carbon si alte situatii asemanatoare. Cu toate acestea, ultimele decenii de cercetari climatice au constituit o importanta sursa de inovatie pentru asiguratori, industria energiei regenerabile, ONG-uri si guverne.


Cititi si

Life Style
eStyle

OTTER : Valoare, Calitate, Confort

Un eveniment reusit incepe cu o organizare riguroasa si se termina cu o stare de spirit excelenta, atat a participantilor, cat si a organizatorilor. Si pentru ca starea de bine sa nu reprezinte o problema, este recomandabil sa te asiguri ca imbracamintea si incaltamintea pe care le porti, uneori pentru multe ore la rand, sunt comode.

Noul iPad cu Retina Display - 9,7 inch de culori impresionante

Probabil ca despre iPad se poate spune orice: daca esti fan Apple, il vei ridica in slavi, iar daca nu esti, ii vei gasi toate punctele slabe. Un lucru ramane insa sigur: iPad-ul este cel care a declansat, in 2010, nebunia tablet PC-urilor, gadget-uri care au devenit atat de populare incepand de atunci.


Cititi si
  Accepta provocarea BRAICONF : Calitatea Absoluta!

PRESIDENT
Sergiu COSTACHE
EDITORIAL DIRECTOR
Daniela GHETU
EDITOR IN CHIEF
Alex ROSCA
COLUMN COORDINATING EDITOR
Vlad BOLDIJAR
EDITORS
Mihai CRACEA, Oleg DORONCEANU
Olesea ADONEV, Adina TUDOR
SENIOR GRAPHIC DESIGNER
Claudiu BAJAN
GRAPHIC DESIGNER
Cristian LACEANU
ADVERTISING
Catalin ENACHE, Mobile: 0752.111.404
CEO
Adriana PANCIU
MANAGING PARTNER
Alexandru D. CIUNCAN
DEVELOPMENT DIRECTOR
Mihaela CIRCU
ACCOUNTS MANAGER
Georgiana OPREA
CIRCULATION
Camelia ANGELESCU
PR COORDINATOR
Oana RADU
EVENTS
Loredana MANOLACHE, Dana ZAHARIA
TEHNICAL SUPPORT
Octavian GRIGOR, Dorin PALADE
Cosmin ARMASESCU, Florin TURICA
e-mail: editor@primm.ro
Editorial

Crestere cu ghilimele

Test Drive

Cu HONDA catre FIAR


Cariere


WWW
- 1asig.ro (asigurari)
- pensiileprivate.ro (pensii private)
- primm.ro
- insuranceprofile.ro
- fiar.ro
- icarforum.ro
- asigurarealocuintelor.ro
- asigurareamasinilor.ro
- constatulamiabil.ro
- asigurariledeviata.ro
- xprimm.ro
- xprimm.md
- xprimm.com
- xprimm.tv
- asiguratori.ro
Ne gasesti pe
PRELUAREA & ACURATETEA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Newsletter sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform Revistei PRIMM Asigurari si Pensii".
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Newsletter, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.

POLITICA ANTI SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un email, mentionand "unsubscribe" sau "dezabonare" in campul "subject" sau "subiect".

Copyright@2012 Media XPRIMM