e-primm
Anul XIII - Numarul 10-11/2012 (116-117) - 1 noiembrie 2012
asiguratori.ro
Special
Autori: Andreea IONETE si Mihai CRACEA
Autori: Andreea IONETE si Vlad BOLDIJAR
Autor: Alex ROSCA


Interviu
Bogdan PIRVU, Director General, FATA Asigurari

Ne aflam pe o piata care pierde în continuare de patru sau cinci ani si care a început sa se stabilizeze de-abia în 2012. Din punctul meu de vedere, actionarii externi fac eforturi de a se restrange, astfel încat să ajunga la zero: nu mai vor să piarda bani, sa finanteze si sa crediteze in continuare companiile prezente în Romania. Este o necesitate stringenta si se observa presiunea pusa pe managementul local al companiilor din Romania. Din punctul meu de vedere, trebuie lucrat pe zona de tarife, coroborat cu rata daunei..

Cititi si
Profil
Pensii
Estul - ascensiunea continua

Pensii private obligatorii. Caleidoscop CEE (II)

Cele 32 de piete de asigurari analizate in editia curenta a XPRIMM Insurance Report, publicata la finele lunii octombrie, au totalizat in primul semestru al anului 2012 prime brute subscrise in valoare de circa 36,7 miliarde euro, cu aproximativ 6% mai mult decat in perioada similara a anului precedent. Rezultatul este merituos, cu atat mai mult cu cat asiguratori au continuat sa se confrunte cu un climat economic slab si marcat puternic de volatilitate. Constrangerile macroeconomice au fortat aproape toate guvernele tarilor in discutie sa faca demersuri hotarate pentru reducerea deficitului bugetar si a datoriei publice.

La sfarsitul lunii septembrie, Presedintele Vaclav KLAUS a respins prin veto doua importante texte legislative menite sa asigure functionalitatea segmentului privat din cadrul reformei sistemului de pensii initiate de Guvernul ceh, punand astfel sub semnul intrebarii debutul Pilonului II, programat pentru inceputul anului viitor. KLAUS a invocat in sprijinul deciziei sale lipsta unei acceptari politice largi pentru aceasta reforma, caracterizand initiativa guvernamentala ca hazardata, dat fiind impactul bugetar si scaderea increderii populatiei in institutiile de plasament colectiv, ca urmare a crizei.


Eveniment international
Un Baden-Baden insorit anunta un an bun pentru industria asigurarilor

Editia din acest an a Intalnirilor de la Baden-Baden (21-25 octombrie ) s-a desfasurat sub auspicii favorabile pentru industria de asigurari si reasigurari.
Surprinzator de insorit pentru aceasta perioada a anului, micutul oras german cu arhitectura Belle Epoque, amintind de grandoarea sfarsitului de secol XIX, a reunit peste 2.000 de asiguratori, reasiguratori, brokeri, consultanti, care s-au aratat optimisti in ceea ce priveste viitorul acestei industrii, mai ales ca nimic nu mai pare asa de dificil dupa 2011, "annus horribilis".

PRESIDENT
Sergiu COSTACHE
EDITORIAL DIRECTOR
Daniela GHETU
EDITOR IN CHIEF
Alex ROSCA
COLUMN COORDINATING EDITOR
Vlad BOLDIJAR
EDITORS
Mihai CRACEA, Oleg DORONCEANU
Olesea ADONEV, Adina TUDOR
SENIOR GRAPHIC DESIGNER
Claudiu BAJAN
GRAPHIC DESIGNER
Cristian LACEANU
ADVERTISING
Catalin ENACHE, Mobile: 0752.111.404
CEO
Adriana PANCIU
MANAGING PARTNER
Alexandru D. CIUNCAN
DEVELOPMENT DIRECTOR
Mihaela CIRCU
ACCOUNTS MANAGER
Georgiana OPREA
CIRCULATION
Camelia ANGELESCU
PR COORDINATOR
Oana RADU
EVENTS
Loredana MANOLACHE, Dana ZAHARIA
TEHNICAL SUPPORT
Octavian GRIGOR, Dorin PALADE
Cosmin ARMASESCU, Florin TURICA
e-mail: editor@primm.ro
Editorial

Nimeni, niciunde in Romania...

Cariere


WWW
- 1asig.ro (asigurari)
- pensiileprivate.ro (pensii private)
- primm.ro
- insuranceprofile.ro
- fiar.ro
- icarforum.ro
- asigurarealocuintelor.ro
- asigurareamasinilor.ro
- constatulamiabil.ro
- asigurariledeviata.ro
- xprimm.ro
- xprimm.md
- xprimm.com
- xprimm.tv
- asiguratori.ro
Ne gasesti pe
PRELUAREA & ACURATETEA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Newsletter sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform Revistei PRIMM Asigurari si Pensii".
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Newsletter, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.

POLITICA ANTI SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un email, mentionand "unsubscribe" sau "dezabonare" in campul "subject" sau "subiect".

Copyright@2012 Media XPRIMM