LifeStyle
Eleganţă masculină: Sfaturi pentru vestimentaţia de Crăciun şi de Revelion
Marti, 15 Decembrie 2015

Indiferent dacă vor sărbători Crăciunul într-un cadru familial sau prin participarea la un eveniment organizat în public, domnii trebuie  să ofere o imagine îngrijită, marcată, în primul rând, de o ţinută impecabilă.

Astfel, chiar dacă aceştia petrec Crăciunul în familie, alături de cunoscuţi, se recomandă alegerea unei vestimentaţii comode, dar  deosebite: o pereche de pantaloni din lână groasă sau flanel, precum şi o cămaşă în nuanţe conservatoare, peste care se poate monta un jerseu sau o vestă. Alternativ, peste cămaşă poate fi purtat un cardigan sau un pulover din lână groasă. Fireşte, locul  cămăşii poate fi luat de un pulover pe gât (maletă, turtleneck) combinat cu un sacou din lână, necăptuşit.

CONSIGLIERI a creat  repere gata făcute sau pe comandă din flanel şi tweed englezesc, ghete brogues de sezon într-o varietate cromatică ofertantă, precum şi o serie impresionantă de jerseuri şi sacouri ce formează compoziţii vestimentare absolut remarcabile  pentru o seară alături de cei dragi.

În cazul în care Crăciunul este sărbătorit în oraş, în cadrul unui eveniment public, se recomandă, în primul rând, verificarea codului vestimentar precizat pe invitaţie, care ar trebui urmat ad litteram. De cele mai multe ori, ambientul unor astfel de petreceri de Crăciun permite adoptarea, de către domni, a unui dinner jacket – un sacou cu o croială şi textură speciale.

Pentru această ocazie, o alegere potrivită este jacheta din catifea. Aceasta trebuie combinată cu o cămaşă cu o textură mai groasă,  pentru a păstra echilibrul dintre densitatea catifelei şi corpul cămăşii. Dacă aceasta are forma unei jachete pentru smoching – rever şal (sau spit) satinat –, restul ţinutei va fi construit în funcţie de acest aspect: pantalon negru, pantof Oxford, cămaşă cu fentă  (nasturi ascunşi) şi manşetă pentru butoni. Catifeaua nu trebuie să fie obligatoriu neagră, dimpotrivă: se recomandă purtătorului  să-şi exprime personalitatea prin alegerea unei culori îndrăzneţe, prin asortarea unor bretele în culori vibrante sau prin expunerea în compoziţie a unor butoni princiari.

În cataloagele CONSIGLIERI, catifeaua aparţinând colecţionarilor britanici de la Holland & Sherry se regăseşte într-o diversitate  debordantă, de la vişiniu şi negru până la nuanţe intense de verde şi albastru. Acestea pot compune cu succes, alături de o pereche de pantaloni din lână preţioasă, o ţinută extraordinară.

În schimb, atunci când vine vorba despre Revelion, acesta reprezintă, prin excelenţă, o seară de gală, iar smokingul devine prima  opţiune vestimentară. Aristocraţia pe care o degajă o astfel de ţinută va atrage privirile, fie că vorbim de forma sa clasică – două sau  trei piese, guler şal, lână 140’s sau superioară, negru, pantaloni cu vipuşcă (sau fără), cămaşă cu fentă (nasturi ascunşi) sau nasturi  în contrast, însoţit de o pereche de pantofi Oxford (cu carâmb închis), papion, batistă albă din bumbac egiptean montată în buzunarul  e la piept şi butoni –, fie că vine în varianta smoking „colonial” – jachetă crem cu rever şal în contrast – sau în forma unei jachete de ceremonie albastră sau vişinie.

Toată compoziţia enumerată mai sus se găseşte sub forma unui set complet de Revelion pregătit pentru tine de către specialiştii  CONSIGLIERI. Nu rămâne decât, în funcţie de atmosfera în care se desfăşoară petrecerea, dar şi de personalitatea ta, să alegi  compoziţia vestimentară care ţi se potriveşte.

www.consiglieri.ro

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Eleganţă masculină: Sfaturi pentru vestimentaţia de Crăciun şi de Revelion).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!