Opinii
FATA Asigurări a început 2014 cu o creştere de 5%
Autor:FATA Asigurări
Joi, 03 Aprilie 2014
Bogdan PÎRVU, Director General, FATA Asigurări

Anul 2014 a adus pentru piaţa românească de asigurări una dintre cele mai agitate perioade, cu numeroase evenimente şi crize mediatice. Toate acestea au afectat imaginea industriei şi, indirect, rezultatele companiilor de profil.
În pofida contextului nefavorabil, FATA Asigurări a înregistrat în primele trei luni ale anului o creştere a primelor brute subscrise de 5% (până la 4,9 milioane lei) comparativ cu perioada similară a anului 2013.
Din fericire pentru noi, problemele din piaţa românească de asigurări nu ne-au afectat businessul în mod direct. Am reuşit să înregistrăm o creştere importantă pentru primele trei luni şi, ceea ce ne bucură cel mai mult,  este că pe segmentul asigurărilor agricole – care reprezintă baza activităţii noastre – am avut o creştere de 12%, a declarat Bogdan PÎRVU, Director General, FATA Asigurări.

Am avut o creştere de 12% pe asigurări agricole.

Asigurările pentru culturi au fost cele care au influenţat trendul de evoluţie al businessului FATA Asigurări pe segmentul asigurărilor agricole, creşterea înregistrată de acestea fiind de 21%. În ceea ce priveşte asigurările non-agricole, cea mai importantă evoluţie a fost înregistrată de asigurările pentru accidente (creştere de 47%) şi de asigurările de tip CASCO (creştere de 19%).
Ceea ce ne dorim cel mai mult în această perioadă este să ne păstrăm un portofoliu curat, care să ne permită să creştem încet, dar sigur. Nu căutăm creşteri spectaculoase pe anumite segmente cu riscul de a dezechilibra structura solidă pe care am construit FATA Asigurări, a mai declarat Bogdan PÎRVU.
Vom rămâne în continuare un partener de încredere al agricultorului din România, oferindu-i soluţii complete prin care să îşi protejeze afacerea şi bunurile. Strategia noastră este astfel constituită încât să putem oferi întotdeauna cel mai bun raport între preţ şi serviciile furnizate, a completat acesta.

+ 47% la Asigurările pentru accidente în portofoliul FATA Asigurări.

În ceea ce priveşte aşteptările pentru 2014, FATA Asigurări estimează o creştere de circa 15% a primelor brute subscrise. Această estimare este susţinută,  pe de o parte, de interesul crescut al politicului, al sistemului bancar şi chiar al autorităţilor din UE cu privire la dezvoltarea şi protejarea investiţiilor din agricultură, iar pe de altă parte de aşteptările pe care compania le are de la reţeaua proprie de vânzare şi de la partenerii FATA Asigurări.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (FATA Asigurări a început 2014 cu o creştere de 5%).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!