eStyle
Formă de laptop, spirit de tabletă: ultrabook-ul Lenovo IdeaPad U410
Autor:Adina TUDOR
Vineri, 23 August 2013

Pentru cei care îşi doresc un gadget care să vină cu toate avantajele unui laptop, dar care să fie la fel de uşor de transportat şi de manevrat ca un tablet PC, Lenovo
Ultrabook IdeaPad U410 este alegerea potrivită.

Popularitatea în creştere a dispozitivelor mobile - tablet PC-uri şi smartphone-uri -, declinul vânzărilor de PC-uri tradiţionale, orientarea clientului către portabilitate reprezintă subiecte la ordinea zilei in domeniul IT. Pe măsură ce consumatorii caută gadget-uri cât mai mobile, dar şi performante, care să vină în întâmpinarea nevoilor proprii, apar (şi dispar) noi categorii de produse, precum phablet-urile*, smartbook-urile** sau, în cazul de faţă, ultrabook-urile.

Nici tabletă, nici laptop, nici desktop…

Ultrabook-ul defineşte, pe scurt, un mini-laptop high-end al cărui design axat pe mobilitate (foarte subţire şi uşor) nu scade performanţa şi durata de viaţă a bateriei. Impus ca brand de către INTEL, un ultrabook vine de obicei echipat cu procesoare Intel Core cu un consum redus de energie şi nu include anumite caracteristici specifice laptop-urilor, precum DVD Writer. Iar Lenovo IdeaPad U410 este un reprezentant perfect al categoriei.

1,85 kg învelite în aluminiu

Un lucru nu poate fi negat: IdeaPad U410 arată foarte bine. Subţire, uşor şi îmbrăcat în aluminiu, cu un capac colorat în nuanţe plăcute ochiului (roşu închis pentru modelul testat) şi mat (ceea ce asigură că nu vor rămâne amprente care să strice aspectul), ultrabook-ul Lenovo se ridică la înălţimea unui gadget de business high-end.
IdeaPad U410 dă o impresie de soliditate, în ciuda greutăţii reduse şi a dimensiunilor sale. Interiorul metalic contrastează plăcut cu tastatura neagră. Tastele, deşi micuţe şi nu foarte înalte, sunt bine delimitate unele de celelalte şi permit tastarea extrem de rapidă şi relativ silenţioasă. Utilizatorului nu-i rămâne decât să se obişnuiască cu reaşezarea butoanelor şi a lipsei NumPad-ului.
Touchpad-ul este descris, în prezentarea oficială a produsului, drept „inteligent, din sticlă, cu funcţii simple de scroll, zoom şi rotatie”. Din păcate, însă, nu se ridică la nivelul aşteptărilor: este dificil de manevrat, cu siguranţă nerecomandat pentru a fi utilizat pe termen lung. Plasat un pic mai jos decât palmrestul, de aceeaşi culoare şi textură ca restul interiorului, integrează cele două butoane de stânga şi dreapta care sunt delimitate doar printr-o linie desenată de restul suprafeţei touchpad-ului.

Procesor dual core, placă video dedicată şi 1 TB spaţiu de stocare în doar 2,1 cm

Modelul IdeaPad U410 primit în teste de la evoMAG a fost echipat cu un procesor mobil Intel Core i5, placă video dedicată cu 1 GB memorie, 4 GB RAM şi spaţiu de stocare de 1 TB, suficient pentru 200.000 de melodii sau 1 milion de e-books sau 500 de ore de filme.
În ciuda dimensiunilor reduse, ultrabook-ul celor de la Lenovo nu face compromisuri când vine vorba de performanţă. Iar în ceea ce priveşte bateria, producătorul promite până la 8 ore de activitate departe de orice priză. Un ultrabook pentru utilizatorul activ

Un ultrabook pentru utilizatorul activ

Pe scurt, ultrabook-ul Lenovo IdeaPad U410 este dedicat tuturor celor care caută un gadget aflat la graniţa între două categorii „clasice”: un compromis între funcţionalitatea laptop-ului şi portabilitatea tablet PC-ului, însă la un preţ high-end.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Formă de laptop, spirit de tabletă: ultrabook-ul Lenovo IdeaPad U410).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!