Editorial
Fuziuni, pe o piaţă în scădere

O scenă cu peste 40 de actori, pe o piaţă în reducere de viteză - plecând de la aceste date, scăderea numărului de companii ar putea duce la o eficientizare a activităţii la nivel local, mai ales acum, într-un context economic nefavorabil.

Este o abordare diferită, post-expansionistă, când se miza pe extindere, pe creşterea numărului de actori, pe atragerea de forţe noi, proaspete, întru crearea unei pieţe robuste - o etapă în care nu se întrevedeau, nici măcar la orizont, semnele crizei.

Atunci, cuvinte de ordine erau „cota de piaţă” şi „extinderea teritorială”, în dauna consolidării a ceea ce se construise deja.

Acum, cele două fuziuni anunţate pentru acest an - GENERALI şi ARDAF şi, mai nou, BCR Asigurări şi OMNIASIG - arată că asistăm la o schimbare de strategie din partea  acţionarilor. O schimbare prin care se vizează eficientizarea activităţii prin adoptarea de măsuri concrete, nu numai la nivel local.

De aceea, constricţia, produsă într-un climat economic dificil, poate conduce, pe termen scurt, spre o evoluţie aproape spectaculoasă - unitatea şi forţa noilor structuri le poate asigura eficienţa. Oare pe termen lung rezultatele se vor mai păstra în aceiaşi parametri?

Un lucru este însă cert: către mai bine vom merge doar în măsura în care se va miza pe Consolidare, indiferent de factorii economici, pozitivi sau negativi, sau de conjunctură, propice sau nefavorabilă.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Fuziuni, pe o piaţă în scădere).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!