Cover Story
GALA Galelor
Joi, 03 Aprilie 2014

Atitudinea activă şi dinamismul profesioniştilor pieţei au dat ritmul Galei Premiilor Pieţei Asigurărilor Ediţia 2014. Ceremonie deja tradiţională în cadrul căreia sunt celebrate performanţa, dinamismul şi inovaţia companiilor de asigurare şi brokeraj precum şi a profesioniştilor care activează în domeniu.

Şi în acest an, premiile au recompensat profesioniştii din asigurări cu rezultate deosebite în carieră, cele mai bune produse de asigurare lansate în 2013, performanţele companiilor de asigurare sau de brokeraj, dar şi societăţile care au contribuit, prin activitatea lor, la dezvoltarea întregii pieţe a asigurărilor.

Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor a fost susţinută de AUDATEX, în calitate de Partener Strategic, precum şi de AVUS şi EUROTAX, în calitate de Parteneri. Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul MARSAY, CRISTALLINI, PLAFAR, NISSA, OTTER, 360 Revolution şi Coffee Break Office Solutions.

Cine au fost premianţii?

Marele Premiu, Compania Anului în Asigurări, a fost acordat ALLIANZ-ŢIRIAC, companie care a reuşit să îmbine profitabilitatea cu evoluţia volumului de prime brute subscrise. A fost pentru a 12-a oară - din cele 14 ediţii ale Premiilor Pieţei Asigurărilor - când ALLIANZ-ŢIRIAC şi-a adjudecat Marele Premiu.

Categoria Marilor Premii a fost completată de OMNIASIG VIG, recompensată cu titlul „Compania Anului asigurări generale”, în timp ce trofeul „Compania Anului asigurări de viaţă” a revenit ING Asigurări de Viaţă.

Trofeul pentru „Contribuţia la Dezvoltarea Pieţei Asigurărilor” a fost adjudecat în acest an de PAID, POOL-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale. Categoria distincţiilor pentru ”Contribuţia la Dezvoltarea Pieţei Asigurărilor” a continuat cu Premiul Special acordat lui Adrian MARIN, CEO GENERALI România. 

Theodor ALEXANDRESCU, CEO, METROPOLITAN Life, alături de Cristian FUGACIU, Country Manager, MARSH România, au completat categoria premiilor pentru contribuţia la dezvoltarea pieţei asigurărilor, cei doi fiind desemnaţi Managerul Anului.

Trofeul PRIMM, decernat in secţiunea premiilor pentru Companii de Asigurare, a fost obţinut de ASIROM VIG, în timp ce Premiul pentru Dinamism a mers la GOTHAER Asigurări Reasigurări. Calitatea serviciilor pe segmentul asigurărilor generale este titulatura premiului obţinut de GROUPAMA Asigurări, companie cu cel mai mic număr de reclamaţii raportat la cota de piaţă. METROPOLITAN Life este titulara premiului pentru Calitatea serviciilor în asigurări de viaţă.

Eficienţa parteneriatelor dintre asigurători şi brokeri a fost recompensată şi în acest an, Premiul Parteneriat de Succes revenind companiilor GRAWE România şi OTTO Broker pentru iniţiativa de cooperare dintre cele două companii.

Atenţia pe care asigurătorii o acordă IMM-urilor s-a concretizat în produse pe măsură. GENERALI Asigurări pentru Poliţa MULTI-RISC destinată IMM-urilor respectiv OptIMM&Eficient de la UNIQA Asigurări sunt produsele anului pe segmentul asigurări generale.

AEGON Privilege dezvoltat de AEGON România a fost declarat produsul anului la categoria asigurărilor de viaţă.

Companiile de brokeraj în asigurări au fost recompensate cu 5 distincţii la categoria dedicată. Astfel, SAFETY Broker a obţinut premiul Brokerul anului. Compania a consemnat rezultate remarcabile în teritoriu, este brokerul cu cele mai multe poziţii de lider la nivelul judeţelor şi a consemnat o creştere de peste 60% a afacerilor în anul 2013. 

Cititorii 1asig.ro au acordat, în urma votului lunar, pe parcursul anului precedent, premiul 1asig.ro care, în acest an a fost adjudecat de DESTINE Broker. Premiul pentru Calitatea Serviciilor la cea de-a 14-a Gală a Premiilor Pieţei Asigurărilor a fost obţinut de MARSH România. Şi în acest an companiile de asigurări au avut posibilitatea să voteze brokerul de asigurare preferat precum şi reprezentantul companiei de intermediere. Compania votată de asigurători a fost AON România în timp ce reprezentantul cu care asigurătorii au cea mai bună colaborare fost desemnat Octavian TATOMIRESCU, Director General, Campion Broker.

Performanţele profesioniştilor de succes din domeniu au fost recompensate. Aplauzele la scenă deschisă au fost îndreptate, în acest an către: Cristina ALBU, Ilona ALEXANDRU, Daniela CASAPU, Cătălina CIOREI, Diana FEŞTILĂ, Viorel GIUGLEA, Mihai NECRELESCU, Ovidiu PĂTRĂŞCOIU, Sorin STRĂTILĂ şi Alina TOMA. 

Chiar dacă prima parte a serii de 27 martie a fost dedicată performanţelor brokerilor şi companiilor de asigurare realizate în plan teritorial, fiind pentru a 6-a oară când Revista PRIMM Asigurări&Pensii decernează premii pentru activitatea în judeţe şi regiuni de dezvoltare, anul acesta a adus, ca noutate, Premiile Speciale pentru Performanţă Regionlă acordate companiilor pentru numărul de distincţii obţinute în teritoriu. Clasamentele detaliate, pentru fiecare judeţ sau regiune le puteţi citi în paginile următoare.

Aşadar, asigurătorii care au performat în plan regional sunt, în ordinea poziţionării: ASTRA Asigurări, ALLIANZ-ŢIRAC, ASIROM VIG, OMNIASIG VIG, GROUPAMA Asigurări. În timp ce, brokerii performanţi la nivel regional sunt, în ordinea numărului de premii obţinute: SAFETY Broker, DESTINE Broker, TRANSILVANIA Broker, CAMPION Broker şi, la egalitate, MAXYGO Broker alături de MILLENIUM Insurance Broker.

PREMII NATIONALE

PREMII JUDETENE


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (GALA Galelor).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!