Pensii
Gala Premiilor Pieţei Pensiilor Private
Autor:Daniela GHEȚU
Luni, 15 Aprilie 2013

Anul 2008 a adus în piaţa financiară românească două noutăţi majore: debutul operaţional al unei noi industrii financiare – cea a fondurilor de pensii private -, şi... cea mai puternică criză cu care economia României s-a confruntat în istoria sa post comunistă. Din fericire, noii actori prezenţi în lumea finanţelor româneşti au reuşit – în pofida acestor auspicii prea puţin favorabile -, să-şi facă o intrare mai mult decât reuşită, demonstrând că până şi în astfel de condiţii grele performanţa în administrarea de active este posibilă. La cinci ani distanţă, cu un portofoliu consolidat şi rezultate investiţionale notabile, fondurile de pensii private obligatorii din România au devenit actori respectaţi pe scena financiară românească, investitori strategici interesanţi şi, nu în cele din urmă, aproape singura şansă credibilă la îndemâna românilor pentru a-şi construi un anumit nivel de confort financiar pentru vârsta pensionării.
În acest context, Premiile Pieţei Pensiilor Private acordate de Revista PRIMM nu au făcut altceva, încă de la naşterea acestei industrii, decât să gratifice performanţele deosebite, într-un mediu în care poate fiecare competitor ar fi meritat un premiu pentru soliditatea afacerii. Ca şi în anii precedenţi, în jurizarea premiilor pentru anul 2012, s-a acordat o pondere foarte importantă criteriilor legate de performanţa investiţională, luând în considerare atât dinamica anului trecut, cât şi realizările consemnate de la debutul sistemului până în prezent.

Această Gală ne onorează şi primirea acestui premiu reprezintă o satisfacţie deosebită pentru compania pe care o reprezint.

Crinu ANDĂNUŢ
CEO, ALLIANZ-ŢIRIAC Pensii Private

MARELE PREMIU – Compania de pensii private a anului 2012 a fost acordat ALLIANZ-ŢIRIAC Pensii Private, pentru calitatea de ansamblu a activităţii de administrare a fondurilor de pensii, atât pe Pilonul II, cât şi pe Pilonul III.

Calitatea şi performanţa sunt preocupările noastre constante, aşa că acest premiu ne bucură foarte mult.

Anne Marie MANCAŞ
Director Investiţii, GENERALI Pensii

Categoria PREMIILOR de EXCELENŢĂ evidențiază calitatea de ansamblu a activităţii companiilor câştigătoare, care au întrunit cele mai bune punctaje după toate criteriile luate în calcul, demonstrând atât calităţi de excepţie în administrare, cât şi o atenţie deosebită acordată clienţilor şi o implicare permanentă în susţinerea pieţei.
PREMIUL de EXCELENŢĂ în administrarea fondurilor de pensii private obligatorii a revenit companiilor GENERALI Pensii şi AEGON Pensii, ambele întrunind punctaje excelente pentru toate criteriile de jurizare, cu un „scor” total aproape identic, în categoriile de fonduri de pensii private obligatorii de dimensiuni medii, respectiv mici.
PREMIUL de EXCELENŢĂ în administrarea fondurilor de pensii private facultative a consemnat performanţa ING în administrarea fondului de pensii private facultative ING Optim, care a întrunit cel mai bun punctaj într-o grilă de criterii care ia în considerare calitatea rezultatelor investiționale în anul 2012 şi de la debutul sistemului, creşterea portofoliului de participanţi în anul 2012, dar şi calitatea de ansamblu a serviciilor oferite.

Ne bucurăm că acest premiu confirmă calitatea serviciilor pe care le oferim clienţilor noştri.

Adrian LUPESCU
CFO, ING Asigurări de Viaţă


În categoria PREMIILOR SPECIALE, BCR Pensii a fost premiată pentru Cea Mai Bună Rentabilitate a unui Fond de Pensii Private OBLIGATORII, fondul de Pilon II BCR înregistrând o foarte bună rentabilitate anualizată în ultimele 24 de luni, conform calculelor CSSPP, precum şi cea mai mare rată de creştere a valorii unitare a activelor nete totale în 2012. În plus, în anul 2012 BCR a reuşit cel mai mare număr de aderări directe la un fond de pensii private obligatorii.
Totodată, ALICO Pensii şi-a adjudecat, pentru a doua oară consecutiv, PREMIUL SPECIAL pentru calitatea portofoliului de participanți la un fond de pensii administrate privat, fondul de pensii private obligatorii ALICO realizând cel mai bun punctaj după un set de criterii care se referă la cel mai mic procent de conturi goale, rata lunară de colectare, valorile medii ale contribuţiei lunare.

Suntem în pas cu strategia anunţată, ne-am dublat cota de piaţă, aşa că vom putea adăuga calităţii şi un volum relevant de afaceri.


Mihai COCA-COZMA
CEO, ALICO Pensii

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Gala Premiilor Pieţei Pensiilor Private).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!