LifeStyle
Heritage - o moştenire din perioada interbelică
Autor:Mihaela CÎRCU
Joi, 01 Iulie 2010

Din perioada interbelică, în care a fost construită, trecând prin cel de-al doilea război mondial, comunism şi revoluţie, casa în stil brâncovenesc din strada Polonă nr. 19 a continuat să facă parte din viaţa politică, socială şi culturală a României, datorită oamenilor care i-au trecut pragul. Astăzi, în frumosul imobil de la numărul 19 se află Restaurantul HERITAGE, poziţionat ca un punct de reper pe harta internaţională în haute gastronomie.

Pe aripile timpului…

O clădire patrimoniu naţional, în care pătrunzi admirând uşa masivă din lemn, după care forfota nebună a oraşului se disipează pe fundal de clape de pian. Locaţia nu este altceva decât fosta reşedinţă a Premierului liberal Gheorghe TĂTĂRĂSCU din perioada interbelică, ansamblu arhitectonic care te întâmpină cu eleganÈ›ă, distincție şi bun gust.

Fiecare salon HERITAGE din vechea casă a familiei TĂTĂRĂSCU are o identitate proprie şi îşi dezvăluie povestea cu nobleÈ›e şi stil, specificul fiind dat de îmbinarea dintre arhitectura interbelică a Bucureştilor şi rafinamentul deosebit al bucătăriei franţuzeşti.

Casa din Strada Polonă nr.19 a fost construită în 1920, devenind reşedinţa TĂTĂRĂSCU, familie cu influenţă în viaţa politică şi culturală a României pe parcursul mai multor decenii.

Gheorghe TĂTĂRĂSCU a fost Premierul României din partea Partidului Naţional Liberal în două perioade distincte, între 1934 - 1937 şi, mai apoi, între 1939 - 1940. Ministru de Externe şi Ambasador al României la Paris, Gheorghe TĂTĂRĂSCU a fost cunoscut ca un adept al monarhiei şi ca un reprezentant de marcă al aristocraţiei române din perioada interbelică. Cuplul TĂTĂRĂSCU a avut doi copii - Sanda şi Tudor.

La sfârşitul anului trecut, HERITAGE a deschis un restaurant traiteur pentru cei care nu au timp să ajungă în Strada Polonă sau care vor să se bucure şi acasă de ceea ce are de oferit faimoasa locaţie.

O atmosferă uşor agitată, dar lejeră, diferită de cea a cafenelelor din Dorobanţi. Aceasta este prima impresie pe care o ai când intri în cea mai nouă locaţie din zonă – Petit HERITAGE Traiteur, situat pe Strada Radu BELLER, nr. 13.

Toate preparatele care se găsesc la Petit HERITAGE sunt pregătite în bucătăria restaurantului HERITAGE, acestora adăugându-li-se selecţia specială de vinuri, ceai, cafea şi mirodenii.

HERITAGE este un loc dedicat oamenilor de afaceri, dar si tuturor celor care apreciază bucătăria rafinată şi vor să se relaxeze savurând un pahar de vin bun şi un fel de mâncare deosebit. HERITAGE îşi poate găzdui oaspeţii în Salonul Pianului - salonul principal al restaurantului - şi în Salonul TĂTĂRĂSCU - fostul Birou de lucru al Primului Ministru -, precum şi în saloanele de la etaj, destinate întâlnirilor de afaceri şi private: Salonul Şemineului Bleu şi Salonul cu Terasă. Pe timp de vară, HERITAGE are o superbă curte interioară în care se pot organiza evenimente în aer liber. Apărut în anul 2007, ca restaurant al bancherilor, HERITAGE s-a poziţionat rapid ca un etalon în bucătăria franţuzească de înaltă clasă. Iniţial, printre acţionarii restaurantului s-au numărat Dan PASCARIU, Preşedintele UNICREDIT Ţiriac, Răsvan RADU, Preşedinte Executiv al aceleiaşi bănci, şi Robert REKKERS, Director General, Banca TRANSILVANIA. Ulterior, un pachet de 30% din acţiuni a fost cumpărat de omul de afaceri Dinu PATRICIU, care a decis o reorganizare a acestuia.

Reţetele sunt tradiţionale, însă aduc noutate şi desfătarea simţurilor, eliberând arome nebănuite, toate purtând amprenta maestrului bucătar şef.

Restaurantul are o valoroasă vinotecă şi o enotecă ce găzduiesc o ofertă generoasă de vinuri recunoscute pe plan mondial pentru calitatea şi numele lor. În afară de vinurile tradiţionale din Franţa, Spania şi România, HERITAGE aduce vinuri din lumea nouă: Chile, Argentina şi Noua Zeelandă. Clienţii au posibilitatea să încerce aceste vinuri la pahar, atât în cadrul degustărilor organizate de HERITAGE, cât şi în timpul meselor.

Ei pot să comande câte un pahar de vin diferit la fiecare fel de mâncare, astfel încât cele două să se pună în valoare reciproc.

Oferim, în plus, clienţilor fideli, un serviciu nou în România, păstrarea pentru aceştia a unei sticle de vin preferate, în vinoteca noastră. Aceştia vor putea comanda câte un pahar de vin ori de cate ori vor dori, fără a consuma sticla întreagă la o singură masă, ne-a declarat Simona MARDALE, Director General, HERITAGE.

De altfel, obiectivul HERITAGE este acela de a fi recunoscut ca un restaurant cu stil, cu atmosferă, un loc în care lumea să se simtă bine, fie că sunt clienţi din zona business sau tineri care, chiar dacă au veniturile mai mici, îşi doresc să descopere ceea ce înseamnă gastronomia.

Mi-aş dori să nu mai fim cunoscuţi pe piaţă doar ca un „restaurant al bancherilor”, ci un loc în care să te bucuri de o atmosferă specială, explică Simona MARDALE

Sanda, fiica lui Gheorghe TĂTĂRĂSCU, a fost nora primarului-erou de la Mărăşeşti, Ulise NEGROPONTES. Fiică de Prim-Ministru, Sanda TĂTĂRĂSCU - NEGROPONTES a trăit o viaţă mondenă la Curtea Regală britanică, dar a cunoscut şi sărăcia şi închisoarea comunistă.

Puţini ştiu însă că ea s-a înrudit cu unii dintre cei mai importanţi oamenii ai lumii: cu Şeful Serviciilor Secrete americane şi cu creatorul Internetului.

Ramurii familiei NEGROPONTES plecată peste Ocean îi aparÈ›in câteva personalităţi de prim rang ale lumii, printre care fraţii Nicolas NEGROPONTES, inventator, unul din creatorii Internetului, şi John NEGROPONTES, Şeful Serviciilor Secrete reunite ale Guvernului american.

                                                                                                                               Sanda
                                                                                                                      TĂTĂRĂSCU
                                                                                                                  NEGROPONTES

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Heritage - o moştenire din perioada interbelică).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!