eStyle
HTC One Ace E8 – roşu ca focul
Autor:Adina TUDOR
Miercuri, 01 Octombrie 2014

Lansat ca o variantă mai ieftină a lui HTC M8, HTC One Ace E8 rămâne un smartphone high-end cu specificaţii de top şi un preţ pe măsură, design-ul elegant şi performanţele foarte bune scoţându-l în evidenţă faţă de alţi competitori.

HTC One Ace E8 nu mai este chiar un nou-venit pe piaţa smartphone-urilor, fiind anunţat şi lansat pe câteva pieţe încă din această vară. Însă faptul că reprezintă o variantă mai ieftină a fratelui său HTC One M8 continuă să atragă interesul celor care îşi doresc un telefon mobil high-end, dar cu un preţ ceva mai rezonabil. Din păcate, „rezonabil” nu echivalează cu „accesibil”: Ace E8 rămâne clar în clasa telefoanelor high-end, din punctul de vedere al preţului, dar şi al performanţelor. 
Principala diferenţă vizibilă dintre E8 şi M8 este dată de carcasă – dacă M8 se laudă cu un înveliş elegant de aluminiu, E8 optează pentru o carcasă dintr-un plastic lucios şi uşor. Deşi nu este la fel de impresionantă ca varianta metalică, arată foarte bine şi asigură telefonului un aspect sportiv şi dinamic, impresie dublată, în cazul modelului primit în teste, de culoarea roşie vie, care atrage privirile. Printre dezavantajele policarbonatului lucios se numără faptul că amprentele degetelor pot deveni relativ vizibile din anumite unghiuri şi, deşi nu am întâmpinat nicio problemă în a manevra telefonul pe durata testării, ar merita menţionat faptul că învelişul lucios ar putea, în anumite circumstanţe, să determine alunecarea printre degete a aparatului.
HTC E8 poate părea destul de masiv, cu ecranul său generos de 5 inch şi design-ul în linii drepte. Într-adevăr, în ciuda formei sale subţiri, este aproape imposibil de manevrat cu o singură mână. Pe de altă parte, se încadrează perfect în noul trend care domină piaţa actuală, şi anume preferinţa consumatorilor pentru smartphone-uri din ce în ce mai mari. Mai mult decât atât, display-ul mare îl transformă într-un instrument deosebit de comod pentru cei care au nevoie de un telefon de business, prin intermediul căruia să citească şi să răspundă mail-urilor, să acceseze diverse documente şi să îşi ia notiţe.
Calitatea imaginilor este foarte bună, culorile sunt vii şi foarte frumoase, dar unghiul de vizibilitate este destul de scăzut – pentru a vedea imaginea perfect, este necesar să ţii telefonul drept în faţa ochilor, pentru că lumina din jur se reflectă în display chiar şi la o înclinare relativ mică a ecranului.
În ceea ce priveşte capacităţile touchscreen-ului, acestea sunt cu mult peste medie – HTC One E8 reacţionează imediat la cel mai mic gest făcut cu degetele pe ecran, ceea ce devine o adevărată plăcere în timpul utilizării unor aplicaţii precum cea dedicată notiţelor şi schiţelor şi asigură o experienţă de gaming ieşită din comun.
Din punct de vedere audio,  smartphone-ul prezintă o performanță foarte bună pentru un telefon mobil. Evident, nu putem vorbi de echivalentul unor boxe, însă sunetul este mai mult decât acceptabil, perfect pentru a asculta melodii sau a viziona videoclipuri fără a fi nevoit să îţi pui căşti.
Din păcate, camera foto a reprezentat o uşoară dezamăgire, nu pentru că este neapărat foarte slabă (de fapt, se încadrează în parametri normali pentru o cameră de smartphone high-end), ci tocmai pentru că este complet neremarcabilă comparativ cu toate celelalte specificaţii ale telefonului. Astfel, te-ai aştepta de la un smartphone cu procesor quad core care pare să-ţi citească gândurile când vine vorba de executarea comenzilor să poată face fotografii incomparabil mai bune decât alte telefoane. Ceea ce, din păcate, nu se întâmplă.
După cum am precizat deja, HTC E8 se comportă excelent, beneficiind de specificaţii care depăşesc multe dispozitive din piaţă. Telefonul are un procesor quad core şi 2 GB RAM, ceea ce înseamnă că rulează, fără să încetinească, aplicaţii cât se poate de pretenţioase. De asemenea, cei 16 GB disponibili ca spaţiu de stocare sunt cât se poate de generoşi, iar pentru cei care consideră că nu este deloc suficient, există posibilitatea de a adăuga un card microSD de până la 128 GB.

Performanţa este evidenţiată şi de rezultatele bune înregistrate de telefon în testele de benchmark, realizate cu ajutorul 3DMark şi al aplicaţiei AnTuTu. Astfel, smartphone-ul aflat în teste a depăşit cu brio primele două etape ale testului 3DMark IceStorm, în cadrul celei de-a treia primind un punctaj de peste 17.000. Din partea AnTuTu, modelul aflat în teste a primit verdictul „amazing”, având un procesor bun care poate rula aplicaţii complexe, precum şi o memorie RAM care a primit calificativul „excelent”. 

Concluzii

HTC One Ace E8 vine echipat cu specificaţii de ultimă generaţie, care asigură performanţe extrem de bune. Acestea nu reprezintă însă o noutate pentru un telefon high-end – specificaţii similare pot fi deja întâlnite şi pe alte smartphone-uri. Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, toate mobilele încep să se alinieze la anumite standarde. Aşadar, când vine vorba de o alegere, dilema începe să apară la elemente precum design şi încrederea în brand și din ce în ce mai puţin la nivel de specificaţii tehnice.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (HTC One Ace E8 – roşu ca focul).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!