Eveniment Internaţional
În dezbatere Usage Based Insurance
Autor:Sabrina CANEA
Luni, 02 Noiembrie 2015

Telematics for Usage-Based Insurance
5-6 noiembrie 2015, Berlin

Utilizate deja de mai bine de un deceniu pe vehicolele comerciale, instrumentele telematice sunt pe cale de a deveni un  ajutor de neignorat pentru industria de asigurări. La sfârşitul anului 2014 numărul poliţelor de asigurări care se bazează  pe această tehnologie a depăşit, la nivel european, 4,8 milioane unităţi şi este în creştere accelerată, cu perspectiva de a depăşi 28 milioane în 2019.

Implementarea instrumentelor telematice în procesul de subscriere este pe punctul de a produce o schimbare majoră,  permiţând un control mult mai precis al costurilor, îmbunătățirea profitabilităţii şi realizarea unor progrese semnificative în  ceea ce privește îmbunătăţirea comportamentului șoferilor şi, pe cale de consecinţă, reducerea frecvenței și a severităţii accidentelor auto. Pe de altă parte, ea aduce şi provocări semnificative, impunând asigurătorilor necesitatea de a gestiona şi relucra un volum imens de date. În perspectivă istorică, introducerea tehnologiilor telematice s-ar putea dovedi un  eveniment cu adevărat revoluţionar în evoluţia asigurărilor auto, atât din perspectiva subscrierii şi administrării de portofoliu,  cât şi din punct de vedere al activităţii de marketing şi vânzări.

Având în vedere avantajele oferite de astfel de sisteme, dar şi cifrele care indică popularitatea din ce în ce mai mare a  acestora, Conferința „Telematics for Usage-Based Insurance”, desfășurată la Berlin între 5 și 6 noiembrie a.c., a adus în  dezbatere avantajele tehnologiei telematice, dar și importanța utilizării sistemelor telematice pe segmentul asigurărilor auto. La dezbateri auparticipat atât specialiști de pe segmentul re/asigurărilor, cât și profesioniști specializați în tehnologia telematică.

Evenimentul organizat de UNIGLOBAL a beneficiat de sprijinul XPRIMM Publications, Publicații Oficiale ale conferinţei,  reprezentate la Berlin de Sergiu COSTACHE, Președinte XPRIMM.

Printre specialiştii care au susţinut prezentări s-au  numărat reprezentanți ai unor companii recunoscute la nivel internațional, precum AXA Global Direct France - Direct Assurance, TESCO  BANK - General Insurance, NEXT SEGUROS, BNP Paribas Cardif, MUNICH Re și INSURETHEBOX.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (În dezbatere Usage Based Insurance).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!