Eveniment Internaţional
INSIS Community Forum. Soluţii informatice de la FADATA


Între 6-7 iunie a.c., a avut loc, la Baltic Star Hotel din Sankt Petersburg, Rusia, cea de a VI-a Ediţie a INSIS Community Forum. Evenimentul a fost organizat de FADATA, companie specializată în soluţii informatice pentru domeniul asigurărilor. Cele mai noi aplicaţii şi tehnologii dezvoltate de FADATA, precum şi inovaţiile vizând dezvoltarea produsului Integrated Insurance Solution (INSIS) au fost prezentate unui public specializat format din profesionişti ai domeniului asigurărilor din toată lumea. Piaţa românească de asigurări a fost reprezentată la eveniment de companiile OMNIASIG, ASIROM şi GROUPAMA, iar Media XPRIMM, de către Sergiu COSTACHE, Preşedinte.

INSIS Community Forum a fost, în acelaşi timp, o excelentă oportunitate de networking pentru profesioniştii din IT şi asigurători, reuniţi pentru a face schimb de experienţă şi idei. Temele de dezbatere din acest an au inclus studii de caz ale companiilor care au implementat sistemul integrat INSIS: partenerii FADATA au oferit detalii privind caracteristicile specifice pieţelor locale din regiunile în care activează, precum şi strategiile de business abordate în contextele respective. De asemenea, specialiştii FADATA au detaliat noile tehnologii ale sistemului, precum modulul de detectare a fraudelor.

"Ne bucură extrem de mult faptul că INSIS Community Forum rămâne an de an pe agenda clienţilor şi partenerilor noştri din întreaga lume şi suntem încântaţi că Forumul câştigă din ce în ce mai multă vizibilitate în rândul potenţialilor noştri clienţi. Fiind unul dintre cele mai importante evenimente de marketing organizate anual de compania noastră, INSIS Community Forum reprezintă o platformă prin care prezentăm cele mai recente inovaţii ale FADATA din domeniul tehnologiei informaţiei şi al soluţiilor de business pentru industria asigurărilor. Mai mult decât atât, INSIS Community Forum reprezintă o valoroasă oportunitate de networking, prin intermediul căreia profesioniştii din domeniul IT şi specialiştii din domeniul asigurărilor pot interacţiona şi pot face schimb de idei", a declarat Anry LEVY, CEO, FADATA AD.

Prima zi: obiectivele FADATA, aplicarea soluţiilor în regiunea nordică

Prima zi a Forumului a fost dedicată prezentării generale a evoluţiei şi obiectivelor viitoare ale FADATA, arhitecturii INSIS V10, soluţiei „INSIS Billing and Collection Module”, cuprinzând şi studii de caz ale companiilor care au implementat deja sistemul integrat INSIS, precum şi strategiile de business adoptate de acestea, în funcţie de contextele oferite de pieţele locale pe care activează, accentul căzând pe dezvoltarea companiei FADATA pe piaţa din regiunea nordică.

Astfel, după deschiderea oficială a evenimentului, Martin LEVI, Marketing Director, FADATA AD, a oferit, în cadrul prezentării Quo Vadis, FADATA?, detalii despre obiectivele şi strategia companiei pentru următoarea perioadă, în continuare luând cuvântul Dan SOMMER, Principal Analyst, Software Markets, GARTNER. Modul în care soluţiile informatice dezvoltate de FADATA au fost implementate în regiunea nordică a fost ilustrat prin studiul de caz FADATA conquering the Nordic region, prezentat de Jens PETERSEN, Partner, FADATA Nordic.

Inovaţiile şi cele mai recente descoperiri ale companiei au constituit una dintre principalele teme abordate în prima zi a Forumului. Astfel, Alexey TIKHONOV, COO, FADATA AD, a vorbit despre INSIS V10 Architecture, iar Alexander ANDREEV, ERP Department Director, FADATA AD, a oferit mai multe detalii despre un nou modul, INSIS Billing and Collection Module. În partea a doua a zilei, Rumen KYOSEV şi Peter OBBOV, Senior Consultants, FADATA AD, au explicat, în cadrul prezentării INSIS V10 Configurator – let the system shape your business, cum poate un sistem informatic să transforme o afacere.

Ziua a doua: INSIS în Etiopia, adaptarea Solvency II, frauda în asigurări
Temele abordate în cea de-a doua zi a evenimentului au vizat implementarea şi perspectivele soluţiei INSIS în Etiopia, dezvoltarea proiectelor INSIS în concordanţă cu normele impuse de Solvency II beneficiind de expertiza E&Y, precum şi lupta contra fraudelor în asigurări prin utilizarea „FADATA Fraud Detection System”.
Astfel, Cezary DOMAGALA, Application Manager în cadrul PROAMA, a deschis dezbaterile celei de-a doua zile cu studiul de caz Proama. Agile implementation of INSIS. În continuare, Mesfin WOLLE, Director IT, Ethiopian Insurance Company, a oferit detalii despre perspectivele sistemului INSIS în Etiopia, în cadrul The current and prospect of INSIS in Ethiopia.
Solvency II, noul regim de reglementare la nivel european care urmează să fie adoptat de către pieţele de asigurare, reprezintă cu siguranţă unul dintre subiectele de actualitate din industrie. Tema a fost abordată în cadrul INSIS Community Forum de către Lampros GKOGKOS, Executive Director, Actuarial Services CSE, E&Y Greece, care a susţinut prezentarea E&Y and FADATA partnership. Added value of E&Y expertise in Solvency II in INSIS projects.
Nu în ultimul rând, frauda în asigurări, o altă temă actuală dezbătută la nivelul pieţelor de asigurări europene şi nu numai, a reprezentat şi una dintre preocupările companiei FADATA. Sistemul de detectare a fraudelor dezvoltat de companie a fost detaliat în cadrul Forumului în prezentarea Fighting Insurance Fraud: Utilize Your Data via FADATA Fraud Detection System, susţinută de Krasimir Zhechev, Senior Consultant, Non-Life Insurance and Reinsurance, FADATA AD.

Despre compania FADATA
Fondată în 1990, FADATA este un furnizor de soluţii software pentru companii de asigurare din întreaga lume. Produsul său principal, INSIS (INSurance Integrated System), este utilizat de către clienţi din Azerbaijan, Columbia, Etiopia, Estonia, Spania, Danemarca, Polonia, Statele Unite ale Americii, Slovacia şi Ungaria. Având sediul principal în Sofia, Bulgaria, şi filiale în România, Serbia, Rusia, Argentina, Portugalia şi Thailanda, FADATA dispune de un sistem de distribuţie globală şi de o reţea de parteneri în peste 20 de ţări, oferind servicii unui număr de peste 110 clienţi.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (INSIS Community Forum. Soluţii informatice de la FADATA).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!