Editorial
Între „barosul” pierderilor şi „nicovala” profitului
Vineri, 04 Iulie 2014

Asiguraţii îşi doresc asigurări ieftine, dar şi despăgubiri rapide, de valoare cât mai mare. De partea cealaltă a tabloului, asigurătorii sunt prinşi (unii intenţionat, alţii conjunctural) între lupta preţurilor mici, daunele în creştere şi insatisfacţia clienţilor. Aceasta este, pe scurt, realitatea pieţei din România în momentul de faţă.
Ce se întâmplă în fapt? Aflaţi pe pierdere de ani buni, asigurătorii continuă să funcţioneze pe baza aporturilor de capital provenite de la proprietarii de drept. Acesta poate fi un semn de încredere în viitor, deşi există voci care întreabă de unde atâta „dragoste” la aceşti acţionari şi de ce continuă ei să creadă în ... potenţialul acestei pieţe.
 În acest context, orice măsură întreprinsă de companii în direcţia îmbunătăţirii serviciilor presupune, de cele mai multe ori, majorări de tarife. Consecinţa imediată? Sunt brusc blamaţi pentru „goana după profit”. Aşadar, orice tentativă de „fugă” din calea pierderilor este interpretată ca o „goană după profit pe spinarea cetăţenilor asiguraţi”.
 Cum va ieşi piaţa din această provocare? Simplu şi treptat, dar acest lucru se va realiza doar atunci când rezolvarea situaţiilor va fi una concertată economic, social şi politic, transparentă şi coerentă din partea tuturor - a supraveghetorului, a politicului, a companiilor şi a asociaţiilor de profil. Căci, până la urmă, interesul unanim al tuturor celor implicaţi este existenţa unei pieţe stabile şi funcţionale pe termen lung.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Între „barosul” pierderilor şi „nicovala” profitului).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!