LifeStyle
Le Théâtre - dedicat artei culinare
Autor:Adina TUDOR
Vineri, 01 Noiembrie 2013

Pe o străduţă îngustă din apropierea Pieţei Amzei, care șerpuiește prin spatele Bisericii Albe, o casă cu etaj şi perdele de iederă invită trecătorii să devină personaje şi regizori într-o piesă de teatru... culinară. Restaurantul ”Le Théâtre” îţi dezvăluie, odată ce îi treci pragul, o lume a eleganţei şi a preparatelor culinare alese.
Odată intrat în joc, de îndată ce urci pe scenă, te  vei așeza la una din mesele centrale de lângă pian sau, dacă nu, într-un colţ retras, și privirea îţi va fi atrasă de decor, iar auzul, cucerit de muzica bună. Fotografii clasice în rame vechi, costume de teatru dintr-o altă epocă, un joc al scaunelor între „tradiţionalul tapiţat” şi „noul colorat” – toate elementele se îmbină armonios pe fundalul ritmurilor de jazz sau ale acordurilor clasice.
Scenariul ajunge în mâinile tale prin bunăvoinţa gazdei: antreuri şi peşte, meniu tradiţional, salate, clătite şi, la loc de cinste, deserturile, toate ne fac cu ochiul, aşteptându-şi rândul, căci reprezentaţia nu poate începe fără actorii principali. Iar tu, ca regizor, alegi cine să intre în scenă. Poate o cremă de legume cu crutoane sau o supă de raţă pentru primul Act? Poate inele de calamar pane servite cu sos tartar sau un pui rădăuţean cu ciuperci în sos de smântână cu hrean, pentru Actul al doilea? Sau, mai degrabă, o scenetă a clătitelor cu pui şi camembert şi un epilog al papanaşilor cu frişcă şi dulceaţă?
Orice ai alege, piesa gastronomică se joacă sub ochii tăi, în clinchet de furculiţe nerăbdătoare şi de pahare pline.
În miezul verii, restaurantul „Le Théâtre” pune la dispoziţia vizitatorilor terasa din curte:  o oază de verdeaţă ascunsă în inima oraşului, care te îmbie să-ţi petreci după-amiezile şi serile în companie plăcută şi, poate, ca spectator întâmplător al unuia dintre evenimentele culturale organizate aici. Pianistul italian Sebastiano MAMMANA, cântăreaţa de jazz Irina SÂRBU, trupa Jazz Challenge sau maeştri ai blues-ului precum Mike GODOROJA, Marcian PETRESCU şi Călin CYFER sunt doar câţiva dintre artiştii care au susţinut concerte live pe scena „Le Théâtre”.  
Casa cu etaj, grădină de vară şi perdea de iederă de pe strada George ENESCU este, totodată, şi sediul Uniunii Teatrale din România – UNITER, care sprijină desfăşurarea evenimentelor cultural-artistice organizate la „Le Theatre”. Iar dacă te decizi să dai cortina la o parte, într-o zi, şi să vii în vizită, poate vei întâlni, în treacăt, una dintre figurile emblematice ale lumii teatrului românesc de astăzi.


Contact
Bucureşti, Str. George ENESCU, nr. 2-4, sector 1 (zona Piaţa Amzei, Calea Victoriei - în spatele Bisericii Albe);
Tel: 021.318.28.74; 0733.976.471
E-mail: office@letheatre.ro
Website: letheatre.ro
Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Le Théâtre - dedicat artei culinare).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!