Editorial
Legătura dintre CHF și RCA!
Luni, 02 Februarie 2015

Potențialul populației și perspectiva intrării în UE au transformat România anilor 2000 într-un El Dorado al oricărui investitor în servicii financiare. Piața asigurărilor mergea doar în sus și existau voci care legau anul 2020 de un nivel al pieței cifrat la 20 de miliarde de euro.
În 2007 piața serviciilor financiare era în plină ascensiune. Elanul dezvoltării extensive a domeniului asigurărilor, goana după cota de piață și lupta prețurilor mici erau pe val! În același timp, înlesnirea accesului la credite urca piața imobiliară, iar clienții veneau valuri în sediile din ce în ce mai multe ale băncilor.
Lupta prețurilor prea mici pentru daunele în continuă creștere și un parc auto a cărui valoare creștea de la an la an era anulată de expansiunea asigurărilor auto. În acea perioadă piața asigurărilor privea cu o oarecare invidie la condiția băncilor la care clienții veneau singuri în căutarea unui credit. La noi nu vin clienții ca la bănci, noi trebuie să alergăm după ei. Trebuie să educăm comportamentul românilor față de asigurări spuneau, atunci, asigurătorii.
Anii au trecut și prezentul ne dovedește că, în servicii financiare, contează mai puțin dacă alergi după client sau dacă acesta vine la tine din convingere. Acum, când consumatori nemulțumiți ies în stradă din cauza asigurărilor RCA sau a creditelor în Franci Elvețieni realizăm, încă o dată, importanța actului de vânzare și a aplicării unor politici preventive, a explicării clare a produsului financiar, lucruri care definesc, de fapt, protecția consumatorului.
Autoritățile europene au demonstrat, în ultimii ani că protecția consumatorilor devine pilon central al politicii de supraveghere în domeniul financiar. În acest context Bucureștiul va găzdui, pe 12 martie, Conferința Europeană privind Protecția Consumatorului în Servicii Financiare”, un veritabil workshop pentru toți actorii implicați direct în domeniu.
Pentru mai multe detalii privind programul, precum și modalitatea de înscriere, accesați:
www.consumerprotection.ro
Redacția PRIMM

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Legătura dintre CHF și RCA!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!