Eveniment Internaţional
Les Rendez-Vous de Septembre - Mai puțini nori pe Coasta de Azur
Autor:Vlad PANCIU şi Oleg DORONCEANUÎnceputul lunii septembrie este sinonim, de peste 50 de ani, cu momentul în care se desfăşoară una dintre cele mai importante reuniuni pentru industria globală de asigurări-reasigurări, organizată în inima Principatului Monaco. Respectând tradiţia, pe 10 septembrie a.c., cei mai importanţi lideri şi experţi s-au întâlnit, la Monaco, pentru a demara discuțiile de reînnoire a contractelor de reasigurare.

De mai bine de jumătate de secol, începutul lunii septembrie înseamnă, pentru elita pieţelor mondiale de asigurări, reasigurări şi brokeraj, Reuniunea de la Monte Carlo - Les Rendez-Vous de Septembre. La Ediţia din 2011 a Les Rendez-Vous de Septembre (RVS), principalele îngrijorări ale industriei mondiale de reasigurări au vizat evoluţia preţurilor şi capacitaţii, în contextul evenimentelor catastrofale din Japonia, Australia şi Noua Zeelandă.
Astfel, conform datelor furnizate de MUNICH Re, doar pierderile înregistrate de industria de asigurări în primul trimestru al acestui an, inclusiv evenimentul catastrofal din Japonia, au depăşit volumul total din anul 2010.
La acelaşi capitol însă, cu excepţia Statelor Unite ale Americii, unde s-au produs o serie de furtuni devastatoare, cel de-al doilea trimestru al anului 2011 s-a dovedit a fi mult mai “relaxat”.
Cu toate acestea, un raport SWISS Re a estimat pierderile cauzate de dezastrele naturale în prima jumătate a acestui an la peste 70 miliarde USD, ceea ce reprezintă o dublare a cifrei comparativ cu anul 2010. Acest nivel a fost depăşit doar în 2005, când pierderile au atins 120 miliarde USD, din care 90 miliarde USD au fost doar pagubele provocate de uraganele Katrina, Wilma şi Rita.
În ceea ce priveşte capitalul existent la nivel mondial, în luna iunie a anului 2011, cifra totală se ridica la 445 miliarde USD, conform raportului AON Benfield Aggregate (ABA). Mike van SLOOTEN, Director, International Markets Analysis, AON Benfield, consideră că, în pofida pierderilor în creştere ca urmare a dezastrelor naturale din ultimele 18 luni, ratingurile de stabilitate financiară au rămas în mare parte nemodificate, reflectând stabilitatea companiilor în ceea ce priveşte capitalizarea.
La reuniunea de la Monte Carlo din această toamnă, Media XPRIMM a fost reprezentată de o echipă alcătuită din Alexandru CIUNCAN, Business Development Director, Vlad PANCIU, Project Manager, şi Oleg DORONCEANU, International Markets Coordinator. În cadrul evenimentului, pentru prima oară, Publicaţiile XPRIMM au avut, în principalul loc de desfăşurare al evenimentului, Sporting d’Hiver, un stand dedicat, alături de nume binecunoscute în presa internaţională de asigurări, precum: Reaction, Business Insurance, Global Reinsurance, L’Argus de L’Assurances, Insurance Journal etc.
Cu o tradiţie de 54 de ani, evenimentul RVS reuneşte, în inima principatului monegasc, cei mai importanţi jucători de pe pieţele internaţionale de asigurări, reasigurări şi brokeraj, aceasta fiind una dintre cele mai importante reuniuni la nivel mondial, alături de cea din Baden-Baden, Germania.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Les Rendez-Vous de Septembre - Mai puțini nori pe Coasta de Azur).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!