Asigurări
Mai mult decât asigurări agricole
Autor:Dan STOIAN, Director Comercial, FATA Asigurări
Luni, 15 Aprilie 2013Că suntem în perioadă de criză, o simţim cu toţii. Că această criză se suprapune unei perioade de ajustări politice la nivel european şi internaţional o ştim din toată media. Dar, una peste alta, cu toţii trebuie să ajungem acasă şi să avem ce pune pe masă. Şi ca să avem ce mânca, trebuie să avem grijă şi să ne protejăm în primul rând sursa acestora: alimentele.
Fie că vorbim de culturi sau animale, fie de utilajele şi echipamentele necesare sau de oamenii care lucrează în domeniu, acestea stau la baza traiului nostru zilnic.
FATA Asigurări este unul din profesioniştii care încercă să protejeze şi să menţină un echilibru al traiului celor care lucrează în domeniul agricol şi, prin aceasta, a multor oameni care beneficiază de această sursă primară.
Profesionalismul FATA Asigurări este dovedit şi de lipsa reclamaţiilor clienţilor la CSA, dar şi de numărul crescut de brokeri ce apelează la un parteneriat cu noi.
Deşi dezvoltarea asigurărilor agricole este strâns legată de producţia agricolă, FATA Asigurări a reuşit în 2012 o creştere a portofoliului de asigurări a culturilor de 33%, iar a animalelor de 43%, în condiţiile în care anul trecut nu a fost un an agricol foarte bun. Creşterea FATA Asigurări cu peste 30%, în condiţiile în care evoluţia întregii pieţe de asigurări a fost de 6%, este un rezultat al încrederii clienţilor care ştiu deja că „FATA plăteşte daunele rapid şi corect”, dar şi a orientării strategiei de vânzări către brokeri.
În paralel cu atenţia deosebită către vânzările prin brokeri, FATA continuă să îşi extindă şi să-și completeze propria reţea de vânzări prin deschiderea de agenţii sau francize. Pentru acest an ne-am stabilit un obiectiv de 4 agenţii noi în teritoriu,  dar în mod evident, dacă vom găsi oportunitatea, nu ne vom opri aici.
Un alt obiectiv important pentru FATA este de a dezvolta şi celelalte linii de asigurări. Este foarte bine că FATA este recunoscută ca unul din liderii pieţei de asigurări agricole, dar noi dorim să dovedim clienţilor şi partenerilor noştri că putem oferi aceeaşi calitate a serviciilor şi pentru celelalte produse. În acest scop, FATA a dezvoltat o serie de produse de asigurări cu avantaje suplimentare. De exemplu, pentru asigurarea de călătorie, FATA acoperă gratuit în limita unei sume globale de 5.000 euro riscul de furt al bunurilor din locuinţă pe durata călătoriei asiguratului.
De asemenea, tot mai mulţi brokeri apelează la soluţia online de vânzare a poliţelor CASCO emise de FATA, văzând că produsul nostru oferă un preţ corect în condiţii echilibrate de riscuri şi franşize. Dar şi aici avem un avantaj concurenţial: acela al acoperirii gratuite în spaţiul european şi al includerii de servicii de asistenţă rutieră pentru toţi asiguraţii.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Mai mult decât asigurări agricole).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!