Evenimente
Metode alternative de soluționare a litigiilor pentru consumatorul de servicii financiare
Miercuri, 29 Martie 2017

Prin OG nr. 38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi se instituie cadrul legal pentru soluţionarea litigiilor printr-o modalitate modernă și rapidă, cu costuri minimale și în tendinţa europeană. Mecanismele de implementare a acestor dispoziţii au fost asigurate prin crearea unor entităţi de soluţionare a litigiilor - SAL Fin, CSALB.

Entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin) a primit, de la începerea activităţii şi până în prezent, 72 de cereri de consiliere, a declarat Claudiu STĂNESCU, Directorul Direcţiei Financiar-Administrative din ASF. Peste jumătate din cereri vizează asigurările RCA. De asemenea, cereri de consiliere au fost înregistrate şi pe CASCO, alte asigurări generale, asigurări obligatorii de locuinţe (PAD), asigurări de viaţă, dar şi pensii private.

Călin RANGU, Director, Direcţia Relaţii cu Publicul, Petiţii şi Educaţie Financiară, ASF, a subliniat că apelarea la un conciliator este un serviciu gratuit oferit consumatorilor. Conform acestuia, concilierea este preferabilă în detrimentul unui proces în instanţă.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Metode alternative de soluționare a litigiilor pentru consumatorul de servicii financiare).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!