eStyle
MIDLAND XTC-200: prinde fiecare secundă a aventurii extreme
Autor:Adina TUDOR
Vineri, 15 Februarie 2013

Pentru pasionaţii de aventuri extreme, în plin sezon de schi, dar şi în mijlocul verii sau într-o vacanţă exotică, camera video MIDLAND XTC-200 cu carcasă waterproof poate fi gadget-ul perfect pentru înregistrarea coborârii pe pârtie sau a scufundărilor în ocean.

Anotimpul friguros înseamnă, în principiu, vreme capricioasă, dar şi liber la sporturile de iarnă, multe dintre ele... extreme. Iar pasionaţii de aventuri pe schiuri (sau pe snowboard) care vor să-şi înregistreze slalomurile pe zăpadă au la îndemână o cameră video dotată cu tot ceea ce este necesar: MIDLAND XTC-200 Action Camera cu carcasă waterproof.
Mică (aproape cât palma) şi uşoară (doar 93 g), XTC-200 este extrem de simplu de utilizat: trebuie doar fixată pe casca de protecţie sau, în funcție de anotimp și sportul practicat,  pe ghidonul motocicletei, şi pornită prin acţionarea butonului On/ Off Recording (suficient de mare încât să poată fi manevrat şi cu mănuşi, în special datorită ajustărilor de pe carcasa de protecţie). De asemenea, utilizatorul poate alege între filmare HD la 30 de cadre pe secundă şi rezoluţie 1280x720p, sau SD la 60 de cadre pe secundă şi rezoluţie 640x480, prin SD/HD Mode. Mizând pe simplitate în scopul de a fi cât mai uşor de utilizat, XTC-200 are însă un dezavantaj: filmările nu pot fi redate decât dacă sunt descărcate pe un alt dispozitiv, prin cablu USB sau cu ajutorul unui cititor de carduri.
Camera vine la pachet cu de toate: cablu USB, baterie, încărcătoare şi mai multe tipuri de sisteme de prindere, de la bandă adezivă la suport rigid pentru fixarea pe o bicicletă. Singurul lucru care lipseşte este un card microSD pe care va fi stocată înregistrarea, acesta trebuind achiziţionat separat de către utilizator. XTC-200 suportă microSD-uri de până la 32 GB, ceea ce înseamnă peste 400 de minute de înregistrare HD sau puţin peste 600 de minute video în format SD.
Bateria încărcată alimentează camera pentru o înregistrare de până la maximum 3 ore. La filmarea HD, 13 minute de filmare ocupă aproximativ 1 GB de memorie pe card, formatul fişierelor video fiind mp4. Din păcate, opţiunea pentru rezoluţia mai joasă SD nu ajută la o economie semnificativă a spaţiului informatic în acest caz: 1 GB înseamnă doar 19 minute de fil-mare la 480p. Calitatea imaginii este însă asigurată, în ambele cazuri, de un stabilizator de imagine digital. Înregistrarea sunetului se realizează cu ajutorul unui microfon integrat, plasat frontal, exact sub obiectiv.
Carcasa waterproof – rezistentă, bine realizată şi plăcută din punct de vedere estetic –disponibilă pentru mo-delul testat de la EVOMAG, nu numai că protejează gadget-ul în cazul fulgilor de zăpadă sau al ploilor torenţiale, dar permite şi filmarea subacvatică până la 30 de metri. Astfel, MIDLAND XTC-200 Action Camera devine gadget-ul perfect şi pentru scufundătorii amatori care vor să-şi păstreze vii imaginile momentelor de mare risc pe care le-au petrecut în vacanţă. 

Waterproof? Nu doar pentru sporturi extreme!
Chiar dacă o cameră video cu carcasă waterproof precum XTC-200 nu le-ar fi de ajutor asigurătorilor în cazul inspecţiilor de risc, gadget-urile rezistente la îngheţ, ploaie şi lovituri ar putea face însă parte din „arsenalul” agenţilor. Plasate în categoria generică „rugged”, sunt construite pentru a funcţiona fără probleme la temperaturi mici, sub apă, într-un mediu încărcat de praf sau în caz de lovituri puternice şi căderi de la distanţe mai mici sau mai mari. „Shockproof”, „waterproof”, „dustproof” sau „freezeproof”, gadget-urile „rugged” rezistă la intemperii şi unui stil de viaţă agitat, fiind destinate atât celor care se aventurează într-o vacanţă off-road, cât şi persoanelor care lucrează în medii externe dificile (de exemplu, în construcţii şi chiar în cazul operaţiunilor militare). 
În ceea ce priveşte industria asigurărilor, pentru inspecţii de risc realizate iarna, de exemplu, când tem-peraturile sunt scăzute şi frecvenţa pre-cipitaţiilor este mai mare, un aparat foto tip „rugged” s-ar putea dovedi util. Printre producătorii care au lansat astfel de camere foto se numără PANASONIC, OLYMPUS, PENTAX, BENQ sau CANON. Modelele de pe piaţă au mai multe sau mai puţine funcţionalităţi, în raport de preţ, variind de la simple point&shoot cu funcţii de bază la aparate sofisticate care au integrat inclusiv GPS.
Categoria „rugged” nu se limitează doar la domeniul foto/ video – există laptop-uri (linia PANASONIC Toughbook este printre cele mai cunoscute), tablet PC-uri, telefoane, hard-disk-uri externe, stick-uri USB, aparate de radio şi ceasuri de mână „-proof”, iar lista nu se opreşte aici.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (MIDLAND XTC-200: prinde fiecare secundă a aventurii extreme).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!