Sanatate
Noua tendinţă: asigurări personalizate
Autor:Tiberiu MAIER, Vicepreşedinte, SIGNAL IDUNA

Într-o ţară în care sistemul public de sănătate are un buget anual de 4 miliarde euro, adică mai puţin de jumătate din media europeană, companiile de asigurări de sănătate private se întrec în oferte din ce în ce mai avantajoase pentru a câştiga o cotă cât mai mare pe piaţa poliţelor private de grup.  
Starea avansată de degradare a spitalelor de stat din România, costul ridicat al îngrijirilor medicale, lipsa medicamentelor şi a aparaturii performante, precum şi timpul foarte mare de aşteptare pentru tratament în aceste unităţi sunt doar câteva dintre motivele care determină românii să apeleze la asigurările private de sănătate.
Astfel, asigurările private de sănătate au ajuns să reprezinte beneficiul numărul 1 solicitat de angajaţi angajatorilor, potrivit unui studiu Medibus MEDNET, realizat în anul 2010.

Adaptarea la business-ul clientului, noul trend în asigurările de sănătate

Noul trend al asigurătorilor de pe piaţa românească este să se ofere pachete de servicii de sănătate de grup personalizate. Acest lucru înseamnă că fiecare companie poate beneficia de anumite poliţe de asigurare flexibile, adaptate structurii, profilului şi cerinţelor angajaţilor săi.
Companiile oferă aceste pachetele de asigurări ca pe un stimulent pentru angajaţi, ceea ce contribuie la retenţia şi loialitatea acestora. Asigurările de sănătate motivează angajaţii, determinându-i să sprijine dezvoltarea unei companii şi să devină mai productivi.
În plus, noul Cod Fiscal aduce un beneficiu suplimentar, atât pentru angajator, cât şi pentru angajat.
În ceea ce priveşte angajaţii, un alt plus al poliţei de asigurare privată de sănătate este că pune la dispoziţia acestora o gamă diversă de servicii medicale, de la proceduri ambulatorii precum consultaţii, analize, investigaţii şi controale anuale, până la cele de spitalizare. Acestea vizează o gama vastă de specialităţi medicale, de la cele mai uzuale, până la cele mai complexe.

Costurile ridicate, un mit desfiinţat de experţi
În acest moment, asigurările private de sănătate sunt încă percepute de marea masă ca pachete scumpe, indiferent de gradul de acoperire al îngrijirilor medicale asigurate.
Prin iniţiativele asigurătorilor de specialitate, precum SIGNAL Iduna, se depun eforturi extinse de educare a potenţialilor clienţi pentru a înţelege pe deplin beneficiile pe care aceste servicii le aduc.
Din dorinţa de a veni în sprijinul nevoilor diferite ale angajatorilor, SIGNAL Iduna a conceput programe de asigurări private complete, care includ acoperire de sănătate, viaţă, dar şi accident, astfel încât angajatorul asigură angajaţilor săi un plus de motivare, dar şi o siguranţă financiară. 

Acces la o reţea largă de clinici şi spitale private
Raportul calitate-preţ al unei poliţe demonstrează că o asemenea investiţie este profitabilă pe termen lung pentru deţinătorul ei.
Angajatul asigurat are acces la o reţea largă de clinici şi spitale private, datorită parteneriatelor pe care compania asiguratoare le are cu furnizorii de servicii medicale. În plus, unele poliţe permit şi includerea membrilor familiei în asigurare, ceea ce eficientizează şi reduce din costurile îngrijirilor de sănătate.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Noua tendinţă: asigurări personalizate).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!