Editorial
Nu contează unde eşti tu, contează unde este clientul pe care îl cauţi!
Luni, 15 Aprilie 2013


Urmărite cu atenţie, companiile de asigurare arată că, de voie - de nevoie, devin din ce în ce mai flexibile şi se adaptează preferinţelor clienţilor. În această eră a informaţiei, asigurătorii ajung la clienţii lor prin portaluri dedicate, website-uri atractive şi, de ceva timp, prin reţelele de socializare.
Procentul românilor care se documentează pe internet înainte de a cumpăra servicii financiare depășește în prezent 60%, pentru că:
    …asigurătorii au dezvoltat platforme de vânzare online;
    …auzim tot mai des: „Online-ul este viitorul distribuţiei în asigurări!”.
Totodată,  numărul utilizatorilor de Facebook din România a ajuns la aproape 6 milioane.  Împrejurare în care reținem că:
    … jumătate dintre companiile de asigurări din piaţă au o pagină în această reţea de socializare,  abordând astfel direct şi - de ce să nu o spunem - ieftin, clienţii prin noile media;
    … o parte dintre asigurători declară chiar că nu exclud utilizarea reţelelor de socializare ca un canal de distribuţie în sine.
Ca o concluzie,  în aceste condiții putem afirma că discuţiile despre „ariditatea” domeniului asigurărilor în materie de proiecte de marketing şi comunicare nu îşi prea mai au rostul. Fie şi numai din nevoia de a ține pasul cu realităţile pieţei, putem adăuga că asigurătorii ne demonstrează că sunt flexibili, abordabili şi că manifestă o reală deschidere la schimbări.

 Redacția PRIMM

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Nu contează unde eşti tu, contează unde este clientul pe care îl cauţi!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!