eStyle
Numele?Air. iPad Air
Autor:Adina TUDOR
Vineri, 01 Noiembrie 2013

Într-un eveniment organizat la sfârşitul lunii octombrie, APPLE a prezentat publicului cea mai subţire şi mai uşoară versiune a iPad-ului de 9.7 inch de până acum. Numele? iPad Air (şi nu iPad 5, cum s-ar fi aşteptat fanii). Cum a fost primit? Între entuziasm şi critică... la fel ca întotdeauna, pentru că niciun produs al companiei din Cupertino nu a scăpat până acum de mixul adoraţie – cârcoteală şi de obişnuitele contraziceri între taberele pro şi contra.
Una peste alta, noul tablet PC a fost luat în primire de presă şi de utilizatori deopotrivă, iar review-urile au început să curgă unul după altul. Evident, dimensiunile „spectaculoase” ale gadget-ului sunt punctul de pornire pentru majoritatea articolelor şi elementul esenţial când vine vorba de argumentele „pro”. Astfel, deşi păstrează ecranul uriaş de 9.7 inch (Retina), iPad Air porneşte de la o greutate de doar 469 de grame, fiind cu 28% mai uşor decât predecesorul, şi are numai 7,5 mm grosime, cu 20% mai subţire decât varianta predecentă.
În plus, APPLE a lucrat un pic şi la design-ul tablet PC-ului, reducând semnificativ marginea din jurul display-ului (cu circa 43% în portrait mode). Alte caracteristici includ un procesor A7 64-bit şi un coprocesor de mişcare M7, despre care compania subliniază că sunt de 8 ori mai rapide şi au o performanţă grafică de 72 de ori mai mare faţă de primul iPad lansat în 2010. La acestea se adaugă un spaţiu de stocare de 16 GB, 32 GB, 64 GB sau 128 GB, o cameră frontală de 1.2 MP şi cameră pe spate de 5 MP, plus o durată a bateriei de până la 10 ore.

Ce spune tabăra entuziaştilor?

E cel mai subţire şi cel mai uşor iPad de 9.7 inch!
Dimensiunile Air-ului au generat un val de entuziasm la nivelul tuturor fanilor APPLE, şi nu numai, mulţi considerându-le un punct în favoarea tablet PC-ului.

E mai bun decât iPad 2.

Dintre tablet PC-urile de 9.7 inch mai vechi, APPLE a lăsat pe piaţă doar iPad 2, renunţând la generaţiile 3 şi 4, iar Air-ul e, cu siguranţă, alegerea mai bună dintre cele două rămase. Desigur, cumpărătorii mai au la dispoziţie şi noul iPad Mini cu Retina Display, însă utilizatorii business, care au nevoie de un înlocuitor de laptop şi care vor o „staţie de lucru” flexibilă, vor opta cu siguranţă pentru display-ul mai mare şi accesoriile care cresc productivitatea.
E cel mai nou iPad! Şi aduce cea mai mare schimbare din ultima vreme.
Din poziţia de cea mai recentă versiune a popularului tablet PC, Air-ul atrage cu siguranţă atenţia şi... cumpărătorii, fie că este vorba despre cei care nu au deţinut până acum unul, fie de cei care sunt gata să-şi schimbe vechiul gadget. În plus, mulţi consideră că această a cincea generaţie aduce cele mai mari schimbări din punctul de vedere al hardware-ului iPad-ului – uşor, subţire, rapid.

Ce spune tabăra cârcotaşilor?

Şi ce dacă e cel mai subţire şi cel mai uşor iPad de 9.7 inch?
Chiar dacă e semnificativ mai zvelt decât predecesoarele sale, tot rămâne un tablet PC mult mai mare decât un iPad Mini, de exemplu. Cu alte cuvinte, rămâne totuşi mai greu de ţinut în braţe şi de manevrat cu ambele mâini decât un gadget de 7 inch.
Lipseşte scanner-ul de amprente „Touch ID”, prezent pe iPhone 5S. 
Foarte mulţi au fost dezamăgiţi de faptul ca iPad Air nu a fost echipat cu sistemul de identificare prin amprentă, introdus pe iPhone 5S, care elimina necesitatea de a introduce o parolă la fiecare deblocare şi la fiecare achiziţie.

Preţul e cam piperat...

Poate că e un tablet PC de top, unul dintre cele mai bune aflate pe piaţă la ora actuală, însă preţul este pe măsură. La urma urmelor, pentru consumatorii cu un buget restrâns există destule alternative „rivale” cu specificaţii tehnice de ultimă generaţie care abia aşteaptă să fie cumpărate.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Numele?Air. iPad Air).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!