Eveniment Internaţional
Piaţa asigurărilor văzută de la Bruxelles
Miercuri, 14 Iulie 2010

Criza economică mondială a afectat semnificativ şi domeniul asigurărilor, determinând companiile de profil să îşi modifice strategiile şi să caute soluţii. În acest context, unicele măsuri cu adevărat eficiente sunt cele care vor urma un trend impus la nivel european. Reprezentanţii Revistei PRIMM - Asigurări & Pensii au fost prezenţi la Bruxelles pentru a realiza o serie de interviuri în exclusivitate.

Alexandru CIUNCAN, Business Development Director, şi Vlad PANCIU, Project Manager XPRIMM TV, i-au intervievat pe Michaella KOLLER, Director General al CEA - Comite Europeen des Assurances şi pe Nic De MAESSCHALCK, Director al BIPAR - Bureau International des Producteurs d'Assurances et de Reassurances.

Printre principalele subiecte abordate în interviurile pe care le puteţi urmări pe www.xprimm.tv se află modul în care criza a afectat piaţa de asigurări şi de reasigurări la nivelul Uniunii Europene.

Trebuie să fim realişti; ne aflăm într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, efectele crizei se vor simţi şi în anii următori şi trebuie să ne obişnuim cu acest gând. Totuşi, tocmai pe timp de criză, valoarea adăugată este de cele mai multe ori mult mai importantă decât preţul, iar competiţia va juca un rol decisiv în creşterea calităţii serviciilor, a declarat Nic De MAESSCHALCK.

Michaella KOLLER a explicat importanţa introducerii sistemului Solvency II şi schimbările pe care le va aduce în activitatea şi strategia companiilor de asigurări din întreg spaţiul european:

Solvency II reprezintă o schimbare de paradigmă care se va manifesta la nivelul tuturor pieţelor de asigurări europene şi va presupune modificări majore. Astfel, am lansat în 2009 şi un raport care avertizează asupra impactului pe care cerinţele excesive de capital l-ar putea avea, nu numai asupra industriei asigurărilor, dar şi asupra economiei, per ansamblu şi, în ultimă instanţă, asupra asiguratului.

Totodată, un subiect de actualitate în cadrul discuţiilor privitoare la evoluţia pieţei de asigurări la nivel european l-a constituit cel referitor la rolul din ce in ce mai important pe care îl ocupă clientul în activitatea companiilor de asigurări şi brokeraj în asigurări, drepturile şi nevoile sale fiind mai importante decât oricând.

Discuţii pe teme similare au fost purtate de către reprezentanţii Revistei PRIMM – Asigurări & Pensii, la Bruxelles, şi cu membri ai Parlamentului European.

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Piaţa asigurărilor văzută de la Bruxelles).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!