Opinii
Pregătirea profesională în asigurări Pe drumul online
Autor:Alexandru APOSTOL, Director General, MAXYGO Broker
Marti, 15 Ianuarie 2013
ALexandru APOSTOL, Director General, MAXYGO Broker

Certificatul de calificare profesională a devenit obligatoriu pentru toţi cei care lucrează în domeniul distribuţiei produselor de asigurare începând cu 1 septembrie 2011. Însă, chiar dacă norma a fost introdusă în urmă cu aproape un an jumătate, sistemul continuă să sufere modificări şi actualizări, cea mai recentă fiind realizată în urmă cu mai puţin de o lună, când s-a decis prelungirea termenului până la care se poate obţine certificatul de pregătire profesională de anumite categorii de specialişti în asigurări. În acest context, pregătirea profesională în asigurări va continua să rămână pe agenda actorilor din piaţă şi în 2013.

Avantajele pregătirii profesionale în asigurări
În ciuda ajustărilor sistematice, prin care se încearcă depăşirea diverselor provocări în aplicarea normelor, avantajele pregătirii profesionale în asigurări sunt recunoscute de către toţi actorii din piaţă. Aceasta contribuie la o responsabilizare a celor care activează în domeniul asigurărilor şi separă persoanele care doresc să facă o cariera de cele care au început să vândă asigurări doar ca o oportunitate financiară. De altfel, criza financiară a determinat şi o atitudine mai precaută la nivelul consumatorilor: românii îşi doresc servicii de calitate în ceea ce priveşte consultanţa în asigurări, iar un bun consultant nu poate fi decât cel care a beneficiat de o pregătire profesională adecvată.
Este adevărat că se vorbeşte mult despre aceste schimbări care vizează pregătirea profesională. În esenţă însă, pentru companiile care au dorit de la început să facă performanţă în asigurări, lucrurile nu sunt mult diferite. Investiţia în pregătirea colaboratorilor şi agenţilor a fost mereu o prioritate pentru MAXYGO Broker, fiind tot timpul conştienţi de faptul că, fără o pregătire adecvată, nimeni nu poate vinde asigurări în mod profesionist, a declarat Alexandru APOSTOL, Director General, MAXYGO Broker şi MAXYGO Consulting.
În ciuda faptului că au fost destul de multe modificări ale sistemului, una în plus ar fi de mare ajutor pentru cursanţi în special. Din punct de vedere strict logistic, ar fi totul mult mai uşor dacă examenele ar fi organizate de furnizorii de programe de pregătire profesională, aşa cum de altfel a fost prevăzut iniţial la apariţia normelor, a completat Alexandru APOSTOL.

MAXYGO Consulting, unul dintre furnizorii care activează pe piaţa serviciilor educaţionale, răspunde nevoii de creştere a calităţii pregătirii profesionale unitare în domeniul asigurărilor, adresându-se atât persoanelor care activează în acest moment în asigurări, fără să aibă o recunoaştere a competenţelor deţinute, precum şi celor care doresc să dobândească noi cunoştinţe şi deprinderi în acest domeniu.

E-learning – o soluţie pentru viitor
Metodele e-learning reprezintă o soluţie din ce în ce mai populară, atât la nivelul instituţiilor educaţionale, cât şi în sectorul corporatist. Componenta de training-uri şi cursuri online dezvoltată de MAXYGO Consulting oferă cursanţilor toate avantajele acestei metode, de la posibilitatea de a accesa materialele de oriunde şi oricând până la costurile reduse. Astfel, procesul de pregătire este orientat către fiecare cursant, majoritatea mediilor de e-Learning permiţând monitorizarea activităţii participanţilor.Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Pregătirea profesională în asigurări Pe drumul online ).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!