Cover Story
Premii la puterea 10
Autor:Echipa Media XPRIMM
Luni, 26 Aprilie 2010

După un an greu, marcat de criza economică, performanţa şi excelenţa în asigurări au fost răsplătite în cadrul celui mai aşteptat eveniment al anului dedicat pieţei de profil. Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor, acordate de Revista PRIMM – Asigurări & Pensii, a premiat cele mai meritorii companii de asigurări româneşti, dar şi reţelele lor teritoriale în cadrul evenimentului desfăşurat la Hotel RADISSON. La eveniment au fost prezenţi peste 300 de lideri şi specialişti din asigurări şi din alte domenii conexe. Cine sunt marii câştigători? Care sunt companiile care au reuşit nu doar să învingă criza dar şi să performeze? Spre ce companii s-au îndreptat cele mai multe dintre Premiile Regionale aflaţi din paginile următoare!

Ingredientele evenimentului de succes au fost date de gazdele serii, Sergiu COSTACHE, Preşedinte Media XPRIMM, şi Dan FINŢESCU, ritmul susţinut de POPA’S BAND şi combinaţia inedită de acrobaţii spectaculoase ale celor de la XTREME Project. Mai mult, în premieră, evenimentul a putut fi urmărit în direct la adresa web a celui mai recent proiect Media XPRIMM, televiziunea on-line dedicată domeniului asigurărilor: www. xprimm.tv.

Cine au fost premianţii?

Marile premii, acordate companiilor de asigurări, au fost: ALLIANZ-ŢIRIAC Asigurări – Marele Premiu – Compania de Asigurări a Anului, ASTRA Asigurări – Compania Anului – Asigurări Generale, şi BCR Asigurări de Viaţă – Compania Anului – Asigurări de Viaţă.

Pentru calităţile manageriale deosebite de care a dat dovadă încă de la începuturile carierei sale şi pentru modul în care a reuşit să surprindă şi să impresioneze în mod plăcut în anul precedent Preşedintelui OMNIASIG, Constantin TOMA, i-a fost acordat Premiul Managerul Anului - Asigurări Generale.

Cornelia COMAN, unul dintre cei mai tineri executivi în asigurări, a primit Premiul Managerul Anului - Asigurări de Viaţă.

Un alt trofeu important al Galei Premiilor Pieţei Asigurărilor este Premiul de Excelenţă care a revenit în acest an companiei BCR Asigurări.

GENERALI Asigurări şi ING Asigurări de Viaţă au fost premiate pentru Calitatea Serviciilor în Asigurări Generale, respectiv Asigurări de Viaţă. Aceste premii au fost acordate acelor companii care, în mod constant, s-au racordat la cerinţele pieţei şi au întrunit aprecierea clienţilor şi a partenerilor de afaceri pentru calitatea serviciilor furnizate.

Cele mai bune produse de asigurări din anul 2010 au fost Poliţa FLEXINVEST produs al companiei EUREKO pentru Asigurări de Viaţă, în timp ce, la secţiunea Asigurări Generale, premiul a revenit UNIQA Asigurări pentru produsul METEO ALERT.

Premiile pentru Creativitate au fost adjudecate de AEGON Asigurări de Viaţă pentru Planul de Economisire şi Protecţie, în timp ce EUROINS a fost premiată pentru Asigurarea împotriva virusului A/H1N1.

Acordarea Premiului Special pentru Întreaga Carieră lui Cristian CONSTANTINESCU, Director General, ALLIANZŢIRIAC, a marcat unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii, întreaga audienţă ridicându-se în picioare şi aplaudând minute bune, cu respectul cuvenit pentru liderul unei generaţii de asigurători.

Au fost decernate premii şi pentru companiile de brokeraj. Astfel, MARSH a fost declarat Brokerul Anului, compania AON România a primit Premiul Special pentru Calitatea Serviciilor, iar Premiul Special pentru Dinamism a fost acordat companiei SAFETY Broker.

Premiul Special 1asig.ro la categoria brokeri a fost acordat companiei MAXYGO Broker, în timp ce Premiul Special Iniţiativa Anului în brokerajul de asigurări a revenit OTTO Broker, pentru dezvoltarea unui model de business de retail în marile centre comerciale din România.

Premiul Special pentru Contribuţia la Dezvoltarea Pieţei Asigurărilor i-a revenit Aureliei CRISTEA.

Şi Liderii de Succes au fost recompensaţi la Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor. Astfel, premiile pentru categoria amintită au recompensat activitatea depusa în anul trecut de Radu FRÎNCU, un manager dedicat industriei de profil, al doilea câştigător la această categorie fiind Radu MANOLIU, Director General Adjunct, CREDIT EUROPE Asigurări, pentru tenacitatea şi profesionalismul cu care promovează bunele practici în cadrul companiei.

Pentru implementarea cu succes a sistemului de emitere electronică a poliţelor, Premiul Special Profesionalism şi Performanţă a revenit companiei ASTRA Asigurări.

Filmul evenimentului, alături de interviurile acordate pentru XPRIMM.TV de către invitaţi pot fi urmărite online la www.xprimm.tv.

Gala Premiilor şi anul 2010 în viziunea invitaţilor la eveniment:

Cristian CONSTANTINESCU Director General ALLIANZ-ŢIRIAC:

Din păcate, până acum pronosticurile mele pesimiste au fost foarte aproape de realitate şi confirmate de cifrele oficiale. Sunt în continuare pesimist, nu văd nicio şansă ca industria asigurărilor să se relanseze. Pentru 2010 nu sunt deloc optimist. Sper într-o relansare în 2011.

Cornelia COMAN CEO, ING Asigurări de Viaţă:

Gala Premiilor este un moment frumos, fiind un bilanţ pentru anul care tocmai s-a încheiat. Este un prilej să ne întâlnim, în care ne bucurăm de rezultatele pe care le obţinem. Premiile Pieţei Asigurărilor Reprezintă un moment de sărbătoare în general şi un moment de referinţă pentru piaţa asigurărilor.

Radu MUSTĂŢEA Preşedinte Directorat ASTRA Asigurări:

Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor reprezintă locul în care profesioniştii în asigurări sunt apreciaţi de către piaţă. Efectele crizei îşi vor pune amprenta şi asupra acestui an. Pentru următoarea perioadă sper să reuşim să fructificăm aceleaşi oportunităţi care ne-au permis obţinerea rezultatelor de anul trecut.

Bogdan ANDRIESCU Preşedinte UNSICAR:

Oportunităţile la nivelul pieţei sunt multiple. Văd multe posibilităţi într-o piaţă a asigurărilor încă în fază incipientă de dezvoltare. E loc pentru profesionalizarea pieţei atât din punctul de vedere al produselor, cât şi în ceea ce priveşte practicile din piaţă. Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor este un eveniment foarte important la care particip de mulţi ani. Pentru perioada următoare avem în vedere realizarea unor proiecte pentru sporirea calităţii serviciilor pe care le oferim clienţilor. Dorim introducerea unui nou produs de economisire de tip unit-linked, dar vom lărgi şi gama de produse de protecţie. În plus, demarăm o serie de proiecte de transformare a forţei proprii de vânzări, canalul nostru de distribuţie cel mai important.

Karina ROŞU, Director General AON România:

Gala este un eveniment de la care nu poti lipsi. A devenit un moment important al anului pentru piaţa de asigurări. Apreciem eforturile Media XPRIMM de a organiza astfel de evenimente şi de a ne aduce pe toţi împreună. În perioada următoare ne vom axa pe proiecte de infrastructură în măsura în care acestea se vor revigora. Încercăm să completăm portofoliile de asigurări pentru clienţii existenţi şi vom dezvolta modele de distribuţie noi.

Cristian FUGACIU CEO, MARSH România:

Perioada următoare va fi marcată de multe oportunităţi. Ne concentrăm încă de anul trecut şi continuăm şi în acest an să fim cât mai inovativi şi să implementăm produse care să răspundă cât mai bine nevoilor clienţilor pentru această perioadă. Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor este cel mai important eveniment din România dedicat domeniului. Apreciem implicarea şi eforturile făcute de organizatori pentru a promova piaţa asigurărilor şi faptul că reuşesc să organizeze astfel de evenimente într-o perioadă ceva mai dificilă.

Alin BUCŞA Director General, EUROINS:

Evenimentul care recompensează succesul în asigurări este unul deosebit, ca în fiecare an, organizare impecabilă... la superlativ! Pentru anul în curs avem în vedere să investim foarte mult în oameni, în forţa de vânzare. Consider că oamenii sunt cei care reuşesc să dea valoare companiei şi că ei constituie cea mai importantă resursă. În acest an vor câştiga în mod cert companiile de asigurări care vor reuşi să fructifice posibilităţile de nişă, cele care vor reuşi să fie flexibile faţă de cerinţele clienţilor.

Alexandru APOSTOL Director General MAXYGO Broker:

Premiile Pieţei Asigurărilor reprezintă, întâi de toate, o recunoaştere, şi pentru noi şi pentru toată lumea. Avem nevoie de aprecieri şi de recunoaştere pentru că toţi ne simţim bine atunci când vine un moment al bilanţului şi suntem apreciaţi şi recunoscuţi. Felicitări pentru ceea ce faceţi, pentru Media XPRIMM. Nu văd tendinţe îmbucurătoare pentru 2010. Vom vedea cum va evolua piaţa, dar consider că nu va fi o mare creştere faţă de 2009. Va fi greu şi pentru că o parte din clienţi îşi vor diminua bugetele de cheltuieli, iar asigurările vor fi afectate. E posibil ca asigurările de tip property să crească în volum în anul 2010 dar, pe un termen mediu, 2011-2012, consider că asigurările de viaţă şi cele de sănătate vor creşte ca pondere în intermedierile realizate de brokeri.

Radu MANOLIU Director General Adjunct CREDIT EUROPE Asigurări:

Gala înseamnă certitudinea că piaţa este într-o continuă creştere. Premiile Pieţei Asigurărilor reprezintă o întâlnire a tuturor celor legaţi de domeniu, asigurători sau brokeri, o reuniune între prieteni. Introducerea asigurărilor obligatorii pentru locuinţe va impulsiona dezvoltarea sectorului non-auto. Chiar dacă nu vom consemna imediat o creştere importantă a volumului de afaceri, consider că noua măsură va contribui la educarea pieţei, iar oamenii vor înţelege mult mai bine necesitatea asigurării facultative.

Sorin IACOB Director General EUROTAXGLASS’s:

Salut continuitatea acestui eveniment. Din partea companiei noastre mă bucur că am avut prilejul să decernez premiile pentru calitatea serviciilor. Piaţa are nevoie să susţinem sporirea calităţii serviciilor pentru că nu mai putem să vorbim despre scăderi de preţuri sau despre strategii de marketing deosebite. Trebuie să vorbim despre calitatea serviciilor pentru că acesta este lucrul pe care piaţa şi-l doreşte.

Sorin ZAHARESCU, Director Regional, ALLIANZ-ŢIRIAC:

Gala este un moment de bilanţ care pe unii îi bucură, pe alţii îi supără. Începutul anului în curs ne arată ca va fi un an greu. După cifrele primelor trei luni speranţa vine de la ultimul trimestru al anului 2010, iar semnale mai bune aşteptăm din 2011.

Victor SRAER Director General, OTTO Broker:

Premiile Pieţei Asigurărilor reprezintă un eveniment în care, îmi place să cred, experienţa şi profesionalismul îşi găsesc o încununare şi pot crea un model. Oportunităţile anului în curs sunt aduse de dezvoltarea pe retail, linie pe care ne-am consacrat în anii precedenţi, dezvoltarea unei platforme online şi, deloc de neglijat în acest an, zona liniilor financiare.

Marina OŢELEA, Managing Director, MEDICOVER:

Evenimentul este un prilej de a vedea o continuitate, iar continuitatea aduce, încet-încet, starea de normalitate prezentă în viaţa noastră. Întâi de toate, felicit organizatorii pentru că realizează

Aurelia CRISTEA:

Anul acesta va fi un an de criză pentru piaţa asigurărilor. Cu siguranţă nu vom consemna creştere la nivelul pieţei ci, dimpotrivă, se anticipează o scădere de 13-15%. Accentul se va muta însă pe calitate, iar asigurările de viaţă vor ajunge să fie în următoarea perioadă în topul preferinţelor. Premiile Pieţei Asigurărilor înseamnă pentru mine o Gală a Excelenţei!

Elena GRECU Director General Adjunct FORTE Asigurări:

Prezenţa la Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor reprezintă o reală plăcere. Felicit organizatorii pentru cele 10 Ediţii ale Galei care au reuşit să ne adune, să devenim un adevărat colectiv şi, cu toate că suntem într-o permanentă competiţie, suntem totuşi prieteni. Pentru noi este o mare plăcere să participăm la toate evenimentele Media XPRIMM.

Gheorghe GRAD Director General, SRBA:

Pentru noi, Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor înseamnă confirmarea valorii echipei noastre. Oportunităţile de astăzi în piaţa asigurărilor se bazează pe retail. Aceasta este soluţia de viitor pe care trebuie să ne axăm.

Gabriel LOGIN Director General TRANSILVANIA Broker:

Sperăm că anul de criză să fi trecut şi să înceapă o perioadă mai bună. Consider că piaţa de brokeraj va avea o influenţă din ce în ce mai mare asupra pieţei asigurărilor, pentru că rolul brokerului de asigurare devine din ce în ce mai important. Gala Premiilor este un eveniment aşteptat. Este pentru al doilea an în care participăm. Sper ca anul viitor să fie la fel de bine organizat şi cu siguranţă, la anul, vom câştiga mai multe premii decât la această ediţie.

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Premii la puterea 10 ).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!