Cover Story
Premii pentru succesul în teritoriu!
Autor:Oana RADU
Joi, 01 Iulie 2010

Pentru al doilea an consecutiv, Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor a marcat, în prima sa secţiune, recunoaşterea activităţii asigurătorilor şi brokerilor la nivel judeţean. În acest an, relevanţa premiilor acordate a fost în creştere, pornind de la faptul că, pentru acest eveniment, numărul companiilor care au furnizat date economico-financiare a fost foarte mare, implicit şi numărul competitorilor în cursa pentru primele locuri pe podium.

Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor, eveniment de tradiţie, marcă şi ţinută, care aduce, de 10 ani, recunoaştere actorilor principali şi companiilor care activează în această importantă industrie, a recompensat, pentru a doua oară, succesul în teritoriu al asigurătorilor şi al companiilor de brokeraj în asigurări. Astfel, prima parte a celui mai aşteptat eveniment al anului, Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor, acordate de Revista PRIMM Asigurări & Pensii, a pregătit şi la această ediţie o premieră: o nouă categorie de premii a fost creată pentru a răsplăti eforturile asigurătorilor şi brokerilor de asigurare performanţi la nivelul celor 8 euroregiuni ale României. Şi, tot în acest an, la nivel judeţean au fost premiate primele 5 Sucursale/ Agenţii ale companiilor de asigurare pe ambele segmente de asigurare, precum şi primii 5 brokeri care activează la nivel local.

Dumneavoastră, reprezentanţii companiilor, ne-au convins de utilitatea şi notorietatea de care se bucură în rândul pieţei premiile regionale şi judeţene. În premieră, şi ca dovadă a transparenţei Media XPRIMM, topurile judeţene au fost publicate în prealabil în secţiunea evenimentului pe site-ul www.xprimm.ro, a declarat, în deschiderea evenimentului, Sergiu COSTACHE, Preşedinte Media XPRIMM.

Maeştrii de ceremonii au fost: Dan FINŢESCU, Alex ROŞCA, Redactor Şef al Revistei PRIMM Asigurări & Pensii, Vlad PANCIU, Coordonatorul Programului „Unde Mă Asigur?”, şi Oleg DORONCEANU, Senior Editor, Revista PRIMM Asigurări & Pensii.

Cine au fost premianţii?

În urma centralizării datelor financiare, 17 companii de asigurare, respectiv 37 de brokeraj în asigurări şi-au împărţit premiile destinate sucursalelor teritoriale.

Raportat la cuantumul premiilor acordate la nivel judeţean, cea mai premiată companie de asigurare a fost GROUPAMA (66 de premii, din care jumătate pe segmentul asigurărilor de viaţă, restul de 33 fiind distribuite asigurărilor generale). Pe poziţia secundă s-a clasat ASIROM, cu 63 premii (din care 34 pe segmentul asigurărilor de viaţă), iar pe poziţia a treia ALLIANZ-ŢIRIAC, cu 63 de premii (32 pe linia asigurărilor generale).

Ca să ne continuăm statistica, consemnăm că societatea ING Asigurări de Viaţă a ocupat cele mai multe poziţii I (24), fiind urmată, la mare distanţă, de ASIROM şi OMNIASIG (câte 12 premii I), respectiv ALLIANZ-ŢIRIAC şi BCR Asigurări de Viaţă (câte 10 premii I).

La capitolul brokeri de asigurare, cele mai multe premii au fost câştigate de EUROBROKERS Group (28), ASIGEST (22) şi POWER Insurance (17). Din punctul de vedere al locului, MAXYGO şi LACOLI s-au plasat de patru ori pe prima treaptă a podiumului, urmate de EUROBROKERS Group şi AIR Broker.

Care au fost premiile?

Premiile, acordate la nivelul fiecărui judeţ, au avut ca unic criteriu de departajare volumul primelor brute subscrise, pentru segmentul asigurărilor generale, al asigurărilor de viaţă, cât şi în ceea ce priveşte intermedierea în asigurări. Clasamentele au avut la bază datele economico-financiare transmise de companiile din teritoriu, si, acolo unde specialiştii noştri nu au dispus de acestea, au fost utilizate estimări cu privire la distribuţia teritorială a subscrierilor. Aşa se explică, de exemplu, de ce companiile ALICO şi AVIVA nu au putut fi incluse în topul asigurătorilor de viaţă. În acelaşi timp, pentru ASIROM, rezultatele judeţene au fost estimate în acord cu subscrierile la nivel naţional raportate la distribuţia teritorială a afacerilor pentru perioada ianuarie-iulie 2009.

Raportat la numărul de premii, au fost acordate 660: 205 pe segmentul asigurărilor de viaţă, 206 pe segmentul asigurărilor generale, 201 pentru companiile de brokeraj, 42 premii regionale, respectiv 6 pentru sucursalele de top, respectiv brokerii de top.

Premiul Sucursale de Top / Brokeri de Top a fost acordat primelor trei reprezentante teritoriale ale companiilor de asigurare, respectiv brokeraj care au realizat în valoare absolută cel mai mare volum al subscrierilor/intermedierilor în anul 2009 la nivel de judeţe. Astfel, la capitolul asigurători, prima poziţie a fost ocupată de GROUPAMA Cluj, fiind urmată de Sucursala Argeş a companiei OMNIASIG Argeş şi Sucursala Buzău, a ALLIANZ-ŢIRIAC. Brokerii de top premiaţi au fost POWER Insurance Constanţa, ASTOP Bihor şi EUROBROKERS Group Cluj.

În cadrul ceremoniei de Gală, recompensarea performanţelor companiilor de asigurări şi a companiilor de brokeraj a fost realizată alfabetic, în ordinea regiunilor economice de dezvoltare cărora le aparţin judeţele. Criteriul de selecţie a fost dat de volumul local de afaceri cuantificat prin intermediul primelor brute subscrise, în cazul companiilor de asigurări, sau prin volumul primelor intermediate la nivelul judeţului de către companiile de brokeraj în asigurări. Pentru Premiile Regionale, în cazul asigurătorilor, a fost însumată cantitatea de prime brute subscrise (asigurări generale şi asigurări de viaţă) din fiecare judeţ care alcătuieşte regiunea. Pentru brokerii de asigurare, determinant a fost volumul total de prime intermediate însumat, din judeţele care alcătuiesc regiunea economică.

Cei mai premiaţi au fost…

Pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov au fost acordate 15 premii, câte 5 pentru asigurătorii de viaţă, 5 pentru asigurătorii care comercializează asigurări generale, respectiv 5 pentru brokerii de asigurare cu cel mai mare volum de afaceri din Regiune. Pe segmentul asigurărilor de viaţă, ca şi la nivel naţional, primele două societăţi sunt ING Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă. A treia poziţie a fost ocupată de ING, în vreme ce următoarele două locuri au revenit societăţilor ALLIANZŢIRIAC şi surpriză … CARDIF Asigurări. La nivelul asigurărilor generale, primele patru societăţi respectă ierarhia naţională: ALLIANZ-ŢIRIAC, OMNIASIG, ASTRA şi GROUPAMA, a 5-a poziţie fiind ocupată de GENERALI.

Din punctul de vedere al brokerilor, conform datelor centralizate, pe primele 3 locuri se află, în ordine: PORSCHE Broker, AON România şi FINANCE Broker, urmate îndeaproape de ASIGEST şi de SAFETY Broker.

În Regiunea Centru au fost acordate 89 premii, 31 pentru asigurări generale, 30 pentru asigurările de viaţă, respectiv pentru 28 pentru brokeri.

ALLIANZ-ŢIRIAC a câştigat cele mai multe premii pe segmentul asigurărilor generale (6).

Linia asigurărilor de viaţă a fost condusă de compania membră a VIENNA Insurance Group, BCR Asigurări de Viaţă care a fost premiată în toate judeţele care alcătuiesc Regiunea Centru, în vreme ce EUROBROKERS Group, cu 4 premii câştigate, a fost „campionul regiunii”.

Regiunea Nord-Est a marcat acordarea a câte 30 premii pentru fiecare dintre segmentele de asigurare, respectiv 29 premii pentru brokeri. Cei mai premiaţi au fost OMNIASIG (6 premii) – pe segmentul asigurărilor generale, BCR Asigurări de Viaţă, GRAWE şi GROUPAMA care au câştigat fiecare câte 6 premii, respectiv EUROBROKERS Group şi POWER Insurance, câte 5 premii pe segmentul brokerilor.

În Nord-Vestul României, compania ALLIANZ-ŢIRIAC a fost premiată, conform centralizării datelor, de 6 ori pentru activitatea desfăşurată pe segmentul asigurărilor generale. ASIROM şi BCR Asigurări de Viaţă au câştigat tot câte 6 premii, dar pentru volumul de subscrieri din asigurări de viaţă, iar „cel mai premiat broker” a fost EUROBROKERS Group (6 premii).

Regiunea Economică de Dezvoltare Sud-Est are ca lideri, pe segmentul asigurărilor de viaţă, două companii: BCR Asigurări de Viaţă şi GROUPAMA, fiecare cu câte 6 premii. Din punctul de vedere al asigurărilor generale, cu câte 6 premii câştigate, ALLIANZ-ŢIRIAC şi ASIROM îşi dispută şefia regiunii, în vreme ce POWER Insurance, cu cele 6 premii câştigate, este cel mai puternic broker din această entitate economico-teritorială.

Cele mai multe premii au fost acordate în Regiunea Sud-Muntenia, aceasta având în componenţa sa cele mai multe judeţe. Premiate în fiecare dintre cele 7 judeţe, ALLIANZ-ŢIRIAC, BCR Asigurări de Viaţă şi GROUPAMA reprezintă cele mai performante companii din regiune pe segmentul asigurărilor de viaţă. Tot câte 7 premii, dar pe asigurări generale, au revenit societăţilor OMNIASIG şi GROUPAMA, în vreme ce EUROBROKERS Group şi CAMPION Broker sunt „campionii din Sud-Muntenia” (5 premii), pe segmentul economic pe care îl reprezintă.

Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea sunt cele 5 judeţe care intră în componenţa Regiunii de Sud-Vest. Companiile cele mai performante din punctul de vedere al pieţei asigurărilor sunt ASTRA şi OMNIASIG, pentru asigurările generale, BCR Asigurări de Viaţă, GRAWE şi GROUPAMA, pentru asigurările de viaţă, respectiv ASIGEST pentru segmentul brokerilor. Fiecare dintre aceste companii a fost distinsă cu câte 5 premii.

ASIROM, BCR Asigurări de Viaţă şi ASIGEST sunt companiile lidere pentru Vestul României. Acestea au câştigat fiecare, în cadrul Galei Premiilor Pieţei Asigurărilor, câte 4 premii în judeţele care compun Regiunea, pentru asigurări generale, asigurări de viaţă, respectiv brokeri.

În centrul atenţiei

Noul parteneriat exclusiv SIGNAL IDUNA - OVB Allfinanz

La începutul lunii aprilie, compania SIGNAL IDUNA Asigurări de Viaţă S.A. a lansat un parteneriat exclusiv de intermediere cu brokerul OVB. În cadrul Galei anuale OVB, care a avut loc pe data de 10 aprilie a.c., la care SIGNAL IDUNA a fost partener principal, s-a lansat un produs nou pe piaţa românească de asigurare de accident – SIGNAL SIGUR PLUS. Colaborarea SIGNAL IDUNA cu OVB este tradiţională în Germania, iar prin acest demers, parteneriatul cu OVB va fi la fel de puternic în România, ca şi în Germania.

Cine este OVB Allfinanz România?

O companie germană, cu sediul în Cluj-Napoca, care funcţionează pe o structură tip MLM cu mai mult de 1.000 de agenţi în toată ţara. În cadrul organizaţiei multi-nivel, există structuri paralele; vând în principal asigurări de viaţă.

Ca parte a strategiei de dezvoltare a vânzărilor prin intermediul canalului MLM Broker, SIGNAL IDUNA România împreună cu OVB Allfinanz România anunţă lansarea unui produs de asigurare de accident unic pe piaţa din România.

SIGNAL SIGUR a fost creat împreună cu OVB România bazat pe cerinţele şi nevoile clienţilor şi vine ca un produs complementar care va fi vândut de agenţii OVB alături de asigurări de viaţă tradiţionale sau tip unit-linked, a declarat Tiberiu MAIER, Manager Product Development, SIGNAL IDUNA România.

SIGNAL SIGUR este un concept de asigurare total nou care asigură protecţie financiară în cazul accidentelor şi în acelaşi timp creează capital care va fi valabil la sfârşitul contractului, fiind disponibil în două variante: SIGNAL SIGUR (asigurare de accident simplă) şi SIGNAL SIGUR PLUS (asigurare de accident cu returnarea primelor plătite).

SIGNAL SIGUR PLUS este o soluţie de asigurare pentru fiecare dintre noi, fie că ne gândim la siguranţa familiei noastre (copil, soţ/soţie, părinţi) în cazul unui accident, fie că ne dorim extra– protecţie în cazul în care avem deja o poliţă de asigurare de viaţă tip unit-linked.

De ce SIGNAL SIGUR/SIGNAL SIGUR PLUS?

Pentru că întotdeauna ai nevoie de:

  • protecÈ›ie financiară în cazul unui accident;
  • bani puşi deoparte – primele de asigurare plătite vor fi rambursate la sfârşitul perioadei contractuale, fără a se È›ine seama de indemnizaţiile plătite în timpul contractului;
  • indemnizaţie în cash în cazul unei invalidităţi din accident;
  • plata de 4 ori a sumei asigurate în cazul unei invalidităţi totale şi permanente;
  • extra-protecţie în caz de spitalizare, fracturi şi arsuri;
  • acumulare de capital, concomitent cu asigurarea protecţiei în caz de accident;
  • garantarea ratei dobânzii anuale;
  • participare la profit;
  • indexare automată cu rata inflaţiei;
  • preţ corect pentru un nivel ridicat de acoperire
Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Premii pentru succesul în teritoriu!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!