Special
Premiile Brokerilor de Asigurare
Luni, 03 Martie 2014

19 februarie 2014 a marcat cea de-a treia ediţie a Premiilor Brokerilor de Asigurare, eveniment dedicat exclusiv pieţei intermedierilor şi care recompensează rezultatele extraordinare din domeniu. Profesioniştii în brokeraj s-au reunit cu partenerii lor din asigurări în atmosfera destinsă a Clubului TRIBUTE în care networkingul s-a îmbinat cu recompensarea performanţei. Cifrele anului 2013 au arătat că brokerii sunt veritabili:

Parteneri cu succesul!

Ediţia din acest an a evenimentului a fost susţinută de ASIROM VIG, GOTHAER Asigurări Reasigurări, GRAWE România, OMNIASIG VIG şi CREDIT Europe Asigurări în calitate de Parteneri Principali, precum şi de CARPATICA Asig, CertAsig, LIG Insurance şi CREST Consulting în calitate de Parteneri. Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul AUTOCAR Service, MARSAY şi 360 Revolution.
Ascensiunea pieţei de brokeraj a fost confirmată de cifrele anului 2013. Piaţa intermedierilor în asigurări a încheiat anul trecut cu un volum de prime intermediate de circa 4 miliarde lei, în creştere cu circa 400 milioane faţă de rezultatele anului 2012. Aşadar, pe fondul stagnării pieţei de asigurări, ponderea pieţei de borkeaj în totalul industriei de asigurări s-a majorat cu aproape 5 puncte procentuale, până la circa 49% din totalul subscrierilor.

Cine au fost premianţii?

Realităţile pieţei au modificat structura premiilor acordate. Astfel, dacă la ediţiile precedente cele două mari premii erau dedicate segmentului asigurărilor de viaţă, respectiv asigurări generale, în acest an cele două trofee de excelenţă au fost acordate pe alte două criterii relevante: RETAIl şi CORPORATE. Aşadar, Trofeul de Excelenţă Corporate a fost adjudecat de MARSH România, în timp ce SAFETY Broker a primit Trofeul de Excelenţă Retail.
Categoria Trofeelor XPRIMM a fost completat de distincţia Excelenţă pentru Dinamism, trofeu care a recompensat evoluţia semnificativă consemnată de DESTINE BROKER. În acest an, persoana care prin conduită, iniţiative şi prezenţa în peisajul pieţei de brokeraj a avut un impact semnificativ asupra domeniului a fost Ionel DIMA, Vicepreşedintele AVUS Group, care a fost recompensat cu Trofeul de Excelenţă.
Reprezentanţii brokerilor au avut ocazia să desemneze, prin vot, partenerii de succes, companii de asigurări, sau reprezentanţi ai acestora. Premiul special pentru Parteneriat asigurători – brokeri a fost adjudecat pentru al doilea an consecutiv de către UNIQA Asigurări. Cătălin CIRIPAN, Director de Vânzări, CARPATICA Asig, este persoana desemnată de brokeri ca fiind câştigătorul distincţiei dedicate Parteneriatului Asigurători-Brokeri.
Managerul anului în brokerajul de asigurări a fost desemnat Octavian TATOMIRESCU, Director General al CAMPION Broker, în timp ce Alexandru APOSTOL, Director General, MAXYGO Broker, şi Ştefan PRIGOREANU, CEO, MILLENIUM Insurance Broker, au fost recompensaţi fiecare cu Premiul pentru Contribuţia la dezvoltarea pieţei de brokeraj.
Cele 7 titluri ale Premiilor Speciale XPRIMM au mers către: AON România, pentru contribuţia la dezvoltarea asigurărilor generale. Atenţia în relaţia cu clienţii a făcut obiectul Premiului XPRIMM CUSTOMER-CARE, premiu care a fost obţinut de OTTO Broker. Dezvoltarea calitativă a fost recompensată prin Premiul pentru dezvoltare obţinut de OTTO Broker în timp ce creativitatea a avut doi câştigători. Risc Total Asig Broker a fost recompensat pentru dezvoltarea proiectului neuroasigurari.ro, în timp ce FABRICA DE ASIGURĂRI a fost distinsă pentru fabricadeasigurari.ro. Premiul special performanţă în brokeraj  a fost obţinut de GrECo JLT Romania. Tinerii profesionisti de succes ai anului 2013 sunt: Claudiu Ioan CAURIS, Georgiana CIRIPERU, Andreea COSMA, Liviu HULUŢĂ, Mihai PERVAN, Andreea PONCOS, Răzvan ŞOFÂLCĂ şi George ZAHARESCU

Partenerii importanţi pentru succesul în piaţă!

Mariana DIACONESCU, Presedinte, ASIROM VIG
Parteneriatul cu brokerii joacă un rol important atât în relaţia pe care asigurătorii o au cu clienţii lor, cât şi în ceea ce priveşte succesul companiei de asigurări. Acordăm mare atenţie acestui parteneriat care se bazează pe respect reciproc şi pe care dorim să îl îmbunătăţim constant. Este absolut normal să susţinem un astfel de eveniment, în care se promovează excelenţa în intermediere, la aceleaşi standarde pe care le avem şi noi în activitatea noastră. În final, atât asigurătorii, cât şi brokerii au datoria de a servi clienţii şi de a le oferi acestora cele mai bune servicii, ne aflăm în aceeaşi echipă şi de aceea le suntem şi le vom fi alături.
Anca BĂBĂNEAŢĂ, CEO, GOTHAER Asigurări
Pentru noi, Premiile Brokerilor de Asigurare reprezintă un prilej de a sărbători reuşitele unora dintre cei mai importanţi parteneri pe care îi avem. O pondere semnificativă din business-ul nostru se derulează prin brokeri şi ne dorim să păstrăm în continuare acest canal majoritar în portofoliul nostru. Credem în parteneriatul cu industria de brokeraj, în buna îmbinare dintre abordarea brokerilor şi modelul nostru de business, în orientarea comună către client. Ne bucurăm să fim Parteneri ai unui eveniment dedicat celebrării performanţelor în brokerajul de asigurări.
Paul SWOBODA, Director General, GRAWE Romania
Pentru GRAWE Romania, dacă importanţa forţei proprii de vânzări este indiscutabilă, parteneriatele cu brokerii sunt, la rândul lor, foarte importante. Pe de o parte, aceste parteneriate asigură pătrunderea produselor GRAWE pe diferite pieţe, ale căror caracteristici le fac mai greu accesibile vânzătorilor proprii. Pe de altă parte, este o bună metodă de promovare a brandului, de a face cunoscută compania în rândul celor interesaţi. Vom continua să iniţiem relaţii noi de colaborare, ne dorim parteneri în toată ţara şi suntem pregătiţi să dezvoltăm acest canal de vânzare în perioada care urmează. GRAWE România a decis să devină Partener al Premiilor Brokerilor de Asigurare şi din dorinţa de a încuraja astfel de evenimente care stimulează dinamica pieţei asigurărilor, încurajând concurenţa - garanţie a calităţii şi dezvoltării.
Radu MANOLIU, Director General Adjunct, CREDIT EUROPE Asigurari
Pentru noi, parteneriatele derulate cu brokerii de asigurare reprezintă atât cheia succesului în afaceri, în contextul în care acestea reprezintă principalul nostru motor de dezvoltare, cât şi principalul mijloc de măsurare a nivelului calitativ al serviciilor prestate. În acest context, susţinerea evenimentului reprezintă încă un semn de apreciere a contribuţiei brokerilor la dezvoltarea durabilă a sistemului pe care îl promovăm şi încă un motiv de bucurie generată de cadrul informal al întrevederilor mult aşteptate.
Ina CRUDU, Director General, CARPATICA Asig
Felicitări pentru creşterile semnificative obţinute în această perioadă de stagnare a pieţei, pentru profesionalismul şi spiritul antreprenorial pe care îl demonstraţi şi mult succes în adjudecarea a cât mai multe premii în cadrul Galei. Mulţumesc brokerilor pentru susţinerea şi fair-play-ul de care aţi dat dovadă ca parteneri de-a lungul timpului şi pentru sprijinul acordat în dezvoltarea business-ului companiei.
James GRINDLEY, CEO şi Preşedinte CA, CertAsig
CertAsig a rămas un partener loial, pe termen lung, al Premiilor Brokerilor de Asigurare organizate de Media XPRIMM, din mai multe motive. Evenimentul este unul profesionist şi reprezintă o oportunitate unică pentru asigurători şi brokeri de a se întâlni într-un mediu informal. Trebuie să menţionez şi faptul că în piaţa de asigurări din România, brokerii şi asigurătorii nu au ocazia de a se întâlni faţă în faţă în fiecare zi, aşa cum e cazul Lloyd's şi al pieţei londoneze. Circa 95% din primele brute subscrise de CertAsig au fost emise prin intermediul brokerilor, aşadar acest eveniment reprezintă, pentru noi, unul la care prezenţa este obligatorie, în cadrul căruia ne întâlnim şi socializăm cu brokerii noştri parteneri. Nu în ultimul rând, atmosfera generală este plină de entuziasm, cu precădere în momentul decernării premiilor!
Violeta SIMEDRE, Director General, LIG Insurance
Noi suntem o societate tânără, iar colaborarea cu brokerii de asigurare a fost parte în politica noastră de distribuţie încă de la început, având şi în acest moment o pondere foarte mare a poliţelor emise prin intermediul lor. Brokerii au fost echipa noastră de marketing şi, datorită lor, suntem (conform ultimelor rezultate publicate) pe prima poziţie pe segmentul asigurărilor de garanţii. Suntem mândri să credem că, prin activitatea desfăşurată împreună, am contribuit şi vom contribui la creşterea gradului de absorbţie de fonduri europene de către ţara noastră, prin utilizarea poliţelor de asigurare ca garanţie de orice fel pentru proiecte.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Premiile Brokerilor de Asigurare).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!