Pensii
Premiile Pensiilor Private. Un răgaz de sărbătoare
Autor:Daniela GHEŢU

Cea de a patra ediţie a Galei Premiilor Pensiilor Private acordate de Revista PRIMM - Asigurări & Pensii a pus în valoare cele mai bune performanţe în administrarea fondurilor de pensii private din Romania.

La finalul unui an dificil, în care noi surse de incertitudine au afectat pieţele financiare mondiale, piaţa românească de pensii private a reuşit să înscrie un nou rezultat real pozitiv, oferind participanţilor la sistem noi dovezi de stabilitate şi soliditate care să le justifice pe deplin încrederea. În jurizarea premiilor, un accent special a fost pus pe performanţele investiţionale şi eforturile depuse de operatori pentru promovarea sistemului de pensii private în ansamblu, şi a Pilonului III de pensii private facultative, în special. Calitatea serviciilor şi demersurile întreprinse pentru a extinde şi îmbunătăţi dialogul cu participanţii sau potenţialii participanţi, la fondurile de pensii private, au constituit, de asemenea, atuuri importante pentru adjudecarea premiilor pentru anul 2011.
ING, ALLIANZ-ȚIRIAC Pensii Private, GENERALI Pensii, ALICO Pensii şi EUREKO sunt companiile de administrare premiate la această ediţie a evenimentului. Onoarea de a înmâna premiile i-a revenit reprezentantului TRANSFOND - Partener Strategic al Galei -, domnul Răzvan FAER, Şef Departament Strategii şi Marketing.

Galeria Premianților
ING
a fost desemnată COMPANIA ANULUI în ADMINISTRAREA FONDURILOR DE PENSII PRIVATE, luându-se în considerare atât realizările ING Pensii, pe Pilonul II, cât şi ale ING Asigurări de Viaţă, pe segmentul facultativ.
"Premiul acesta, pe care-l primim pentru a treia oară, ne onorează şi ne obligă. Felicitări tuturor actorilor pieţei, rezultatele acesteia spun totul despre calitatea muncii lor. Le mulţumim şi colegilor de la Comisie pentru spijin, mai ales că 2011 a fost un an cu adevărat special în ceea ce priveşte calitatea şi consistenţa colaborării cu CSSPP. Nu în ultimul rând, trebuie să le mulţumim tuturor celor care lucrează în acest domeniu pentru că performanţele noastre pe fiecare segment al activităţii sunt rezultatul direct al muncii lor", a declarat Cornelia COMAN, CEO, ING Asigurări de Viaţă şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie ING Pensii, pe scena Galei.

La categoria PREMIILOR de EXCELENŢĂ, menite a sublinia performanţa de ansamblu în administrarea fondurilor de pensii private, redacţia PRIMM a decis să premieze doi operatori care au întrunit punctaje aproape egale pe grilă de criterii în care cea mai mare pondere a fost acordată performanţelor investiţionale de la lansarea sistemului până în prezent, dinamicii valorii unitare a activelor nete în anul trecut şi volumului de vânzări directe. Premianţii acestei categorii au fost ALLIANZ-ŢIRIAC Pensii Private şi GENERALI Pensii. Declaraţiile celor doi lideri premiaţi au marcat nu numai satisfacţia pentru reuşita propriilor companii, dar şi bucuria de a face parte dintr-o piaţă care a confirmat cele mai înalte aşteptări, în ansamblul ei. "Se împlinesc cinci ani de la lansarea acestei pieţe şi cred că am reuşit să dovedim în acest răstimp că suntem un partener de încredere, cu rezultate bune în vremuri grele.  Ne vom strădui, cu siguranţă, să câştigăm premiile PRIMM şi în anii următori", a spus Crinu ANDĂNUŢ, CEO, -ALLIANZ-ŢIRIAC Pensii Private. În completare, liderul GENERALI Pensii, Ioan VREME, a subliniat: "Criteriile acestor premii sunt foarte importante în activitatea noastră. Performanţa în investiţii este însăşi esenţa activităţii noastre, astfel încât cred că se poate spune că adevăraţii câştigători din această seară sunt specialiştii noştri în investiţii, cărora le mulţumesc pentru rezultatele pe care le-au obţinut".

Pentru Pilonul III, PREMIUL de EXCELENŢĂ a fost acordat BCR Pensii, pentru fondul BCR Plus, subliniind în mod special, dincolo de rezultatele investiţionale bune, eforturile depuse de companie pentru promovarea pensiilor private facultative, eforturi soldate cu cel mai mare număr de aderări la un fond de Pilon III în anul 2011. Simona DIŢESCU, CEO, BCR Pensii: "Am depus eforturi susţinute ca să atragem cât mai mulţi clienţi către fondurile de pensii pe care le administrăm. Ne bucurăm că am reuşit acest lucru, că eforturile noastre au fost remarcate şi, cu credinţa că pensiile private facultative vor cunoaşte o dezvoltare mai accelerată în viitor, vom depune eforturi pentru ca rezultatele pe care le obţinem în administrare să determine cât mai mulţi clienţi să ne aleagă".

Ediţia 2012 a Galei a adus şi două PREMII SPECIALE:

  • PREMIUL SPECIAL pentru calitatea portofoliului de participanţi la un fond de pensii administrate privat a fost acordat ALICO Pensii care, alături de performanţe investiţionale notabile, a înregistrat cel mai mic procent de conturi goale, printre cele mai bune procente lunare de colectare, precum şi printre cele mai ridicate valori medii lunare ale contribuţiilor. Mihai COCA-COZMA, CEO, ALICO Pensii, a declarat: "Ne preocupă să avem un portofoliu de calitate, dar şi să oferim clienţilor noştri servicii de cea mai înaltă calitate şi rezultate investiţionale cât mai bune. Alături de MetLife vom continua să investim în piaţa românească astfel încât în următorii doi, trei ani afacerea noastră să se dubleze".
  • PREMIUL SPECIAL pentru cea mai bună rentabilitate a unui fond de pensii private facultative a fost acordat EUREKO, pentru fondul EUREKO Confort, care a înregistrat cea mai bună rentabilitate anualizată în ultimele 24 de luni, conform calculelor CSSPP, precum şi cea mai mare rată de creştere a activelor nete totale în 2011. Radu BRĂGĂREA, CEO, EUREKO SAFPP, a spus: "Randamentul investiţional este cel mai potrivit mod în care poţi să te diferenţiezi în faţa participanţilor, în industria noastră. Suntem fericiţi că am reuşit să ne remarcăm în acest sens.

"Noi, administratorii de pensii private, suntem cei care ducem o bătălie pe care vrem s-o câştigăm, şi chiar dacă mediul economic nu este unul favorabil, iar veştile pe care le primim dinspre segmentul politic nu sunt întotdeauna cele mai bune pentru sistemul de pensii, în această seară este momentul să ne bucurăm pentru ceea ce am reuşit să realizăm", a declarat Crinu ANDĂNUŢ, în aplauzele colegilor de breaslă, pe scena Galei, sintetizând, în fapt, spiritul care a animat seara de sărbătoare a pieţei pensiilor private. Şi după acest răgaz binemeritat, de sărbătoare şi premii ... cursa pentru cele mai bune rezultate continuă!


Click pentru a accesa galeria foto a evenimentului.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Premiile Pensiilor Private. Un răgaz de sărbătoare).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!