Evenimente
„Primăvara investițională” la BVB
Miercuri, 31 Mai 2017

27 aprilie 2017

BVB - Bursa de Valori Bucureşti a organizat, pe 27 aprilie a.c., „Primăvara investițională” - un eveniment care are rolul de a atrage atenţia cu privire la importanţa diversificării investiţiilor. La această dezbatere au fost prezenţi cei mai mari administratori de fonduri de pensii din România, cei care gestionează active de 33 miliarde lei.

În cadrul evenimentului s-a discutat problema lipsei de educaţie financiară în rândul populaţiei, România aflându-se pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte acest capitol. De asemenea, au fost dezbătute aspecte privind rolul Pilonului III (pensii facultative) pentru siguranţa financiară în momentul ieşirii din activitate.

Educaţia financiară este esenţială. Fiecare cetăţean ar trebui să se gândească care ar fi pensia privată pe care doreşte să o obţină într-un an de zile după ce se pensionează. Ca să obţinem acea pensie privată, pe lângă pensia de stat pe care o va încasa, el trebuie să strângă de 20 de ori mai mulţi bani decât acea sumă anuală la care s-a gândit, a declarat Lucian ANGHEL, Preşedintele BVB.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului („Primăvara investițională” la BVB).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Alexandra SMEDOIU: Economisirea inseamna responsabilitate fata de noi si generatiile viitoare

Alexandra SMEDOIU - Vicepresedinte CFA Society Romania si Partener Deloitte
Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!